Onder instellingen / signalerings-pagina / accounts kunnen de accounts van
medewerkers die uit dienst zijn gegaan worden verwijderd.
Hiermee kunnen de e-mailadressen van de medewerkers vrijgegeven worden,
zodat deze medewerkers kunnen inloggen bij andere organisaties die ook gebruik
maken van Quebble Personeelsplanning.
Medewerkers die hier worden verwijderd zullen wel onder het tabblad
Personeel blijven staan. Enkel het account (e-mailadres) wordt verwijderd.
Tevens worden hiermee de accounts opgeschoond die onder Rechten per
gebruiker staan.
Er wordt onderscheid gemaakt tussen twee soorten medewerkers “Medewerkers
uit dienst met account” en “Medewerkers zonder contract met account”.
Medewerkers uit dienst met account, zijn medewerkers die uit dienst zijn die
nog een account bij de organisatie hebben.
Medewerkers zonder contract met account, zijn medewerkers die handmatig zijn
toegevoegd bij “Rechten per gebruiker”.
Een medewerker wordt pas
getoond op het moment dat de instelling “inloggen is toegestaan binnen xx
week/maand nadat het contract is afgelopen” voorbij is. Deze termijn is zelf
aan te passen door organisaties via instellingen / systeeminstellingen / werknemersportaal
instellingen
Het verwijderen van een account kan door middel van het selectie vakje aan
te klikken. Dit kan zowel op individueel niveau als in zijn geheel.
Na het
aan klikken van de medewerker(s) wordt de button “geselecteerde accounts
verwijderen” actief en kunnen de accounts verwijderd worden. De
geselecteerde medewerker wordt verwijderd en de melding “Account is succesvol
verwijderd wordt getoond”.
Het
advies is om de signaleringspagina regelmatig te controleren en accounts te
verwijderen van de medewerkers die uit dienst zijn gegaan.