Accounts medewerkers uit dienst

Onder instellingen / signalerings-pagina / accounts kunnen de accounts van medewerkers die uit dienst zijn gegaan worden verwijderd.

Hiermee kunnen de e-mailadressen van de medewerkers vrijgegeven worden, zodat deze medewerkers kunnen inloggen bij andere organisaties die ook gebruik maken van Quebble Personeelsplanning.

Medewerkers die hier worden verwijderd zullen wel onder het tabblad Personeel blijven staan. Enkel het account (e-mailadres) wordt verwijderd.

Tevens worden hiermee de accounts opgeschoond die onder Rechten per gebruiker staan.

Er wordt onderscheid gemaakt tussen twee soorten medewerkers “Medewerkers uit dienst met account” en “Medewerkers zonder contract met account”.

Medewerkers uit dienst met account, zijn medewerkers die uit dienst zijn die nog een account bij de organisatie hebben.
Medewerkers zonder contract met account, zijn medewerkers die handmatig zijn toegevoegd bij “Rechten per gebruiker”.

Een medewerker wordt pas getoond op het moment dat de instelling “inloggen is toegestaan binnen xx week/maand nadat het contract is afgelopen” voorbij is. Deze termijn is zelf aan te passen door organisaties via instellingen / systeeminstellingen / werknemersportaal instellingen

Het verwijderen van een account kan door middel van het selectie vakje aan te klikken. Dit kan zowel op individueel niveau als in zijn geheel.

Na het aan klikken van de medewerker(s) wordt de button “geselecteerde accounts verwijderen” actief en kunnen de accounts verwijderd worden.  De geselecteerde medewerker wordt verwijderd en de melding “Account is succesvol verwijderd wordt getoond”.

Het advies is om de signaleringspagina regelmatig te controleren en accounts te verwijderen van de medewerkers die uit dienst zijn gegaan.