Trainer: gebruiker in andere groep plaatsen

Hoe zet ik gebruikers over van de ene groep naar de andere?

Je kunt gebruikers overzetten richting een andere groep. Volg onderstaande stappen:

Binnen de werk & leervormen klik op het menu Gebruikersbeheer.

Klik op Groepenbeheer en kies de betreffende groep waar je de deelnemer wil uit verwijderen. Klik de gewenste deelnemer aan en klik op het icoon < om de deelnemer over te zetten. Klik op de knop Opslaan om dit definitief over te zetten.

Kies nu de gewenste groep om de deelnemer te plaatsen in de juiste groep. Ga naar de deelnemer en klik deze wederom aan en gebruik icoon > om deze over te zetten naar de juiste groep.

Nu zie je de deelnemer in de gewenste groep is verplaatst. Klik op Opslaan om het definitief te maken.

Houd er rekening mee dat je hiermee alleen gebruikers hebt ‘verschoven’ tussen groepen, er is dus niets veranderd in de product koppelingen. Dat betekent dat gebruikers nog dezelfde toegang hebben als voor de wijziging.