Automatisch planning vergrendelen

Automatisch planning vergrendelen

Bij Systeeminstellingen / Automatisch planning vergrendelen kan ingesteld worden wanneer de planning voor de gehele organisatie vergrendeld wordt.
Om de diensten naar het werknemersportaal beschikbaar te stellen voor de medewerkers dient de planning van de groepen vergrendeld te worden.

 

Vergrendelen


Er zijn drie opties om de planning te vergrendelen:
  1. Dagelijks vergrendelen
  2. Vergrendelen op vrijdag (inclusief zaterdag en zondag)
  3. Vergrendelen op zondag

Dagelijks vergrendelen


Bij dagelijks vergrendelen wordt op de aangegeven tijdstip de planning vergrendeld en vrijgegeven voor de medewerkers. De medewerkers kunnen na het vergrendelen hun uren inleveren voor die dag.

Vergrendelen op vrijdag (inclusief zaterdag en zondag)

Bij het vergrendelen op vrijdag wordt op de aangegeven tijdstip de planning voor de gehele week vergrendeld (inclusief zaterdag en zondag) en vrijgegeven voor de medewerkers. De medewerkers kunnen pas na het tijdstip op vrijdag hun uren inleveren voor de gehele week.

Het voordeel is dat medewerkers met rechten op de planning tot aan de vergrendelde dag en tijdstip de planning handmatig kunnen aanpassen. 

Vergrendelen op zondag

Bij het vergrendelen op zondag wordt op de aangegeven tijdstip de planning voor de gehele week vergrendeld en vrijgegeven voor de medewerkers. De medewerkers kunnen pas na het tijdstip op zondag hun uren inleveren voor de gehele week.
Het voordeel is dat medewerkers met rechten op de planning tot aan de vergrendelde dag en tijdstip de planning handmatig kunnen aanpassen.


Aanzetten van automatisch planning vergrendelen

  1. Vink het vakje bij automatisch vergrendelen aan
  2. Selecteer één van de drie methodes
  3. Kies een tijdstip
  4. Klik op opslaan 

Handmatig vergrendelen van de planning

Een organisatie kan ervoor kiezen om de planningen niet automatisch te vergrendelen.
In dat geval dient de planningen handmatig vergrendeld te worden.

Handmatig vergrendelen kan per vestiging of groep gedaan worden in de planning. Dit kan per dag, week of maand gedaan worden.

Ga naar de desbetreffende vestiging of groep en klik rechts bovenin op het slotje om de planning te vergrendelen.

 

Bij het handmatig vergrendelen komt er een melding:

 

Klik op “Ja” om de planning te vergrendelen. Hierna kunnen de medewerkers hun uren inleveren via het werknemersportaal. Let bij het handmatig vergrendelen op dat de organisatie zelf verantwoordelijk is om dit uit te voeren.

Vanaf het moment dat een planning vergrendeld is, kunnen er geen wijzigingen meer gedaan worden in de planning. Dit geldt bij zowel het automatisch als handmatig vergrendelen van de planning.




    • Related Articles

    • Vestigingen / Groepen vergrendelen

      Bij Instellingen / Bulkmutaties / Planning vergrendelen kunnen groepen/vestigingen handmatig vergrendeld worden. Om onder andere gebruik te maken van het jaar verlof overzetten is het belangrijk dat hier een controle plaats vindt. De groepen van de ...
    • Planning

      Weergave planning De weergave van de planning wordt in het midden van het scherm getoond. Zo is één oogopslag te zien welke medewerker met welk tijdstip op welke groep ingepland staat. Bovenaan de planning staat een balk Een vestiging / groep ...
    • Aanpassing weergave planning (aanvulling Release 288)

      Tabblad voorkeuren aangepast Het tabblad voorkeuren is verplaatst van een tabblad naar een instelling. Deze instelling is terug te vinden op de planningspagina. Deze instelling wordt standaard weergegeven voor alle medewerkers die toegang hebben tot ...
    • 22-11-2023 Release Notes Major Release Planning

      Mededelingen De afgelopen weken hebben alle klanten de nieuwe en verbeterde functionaliteiten van de Planning kunnen testen. Hieruit kwam goedkeuring om deze major release uit te rollen naar de productie omgevingen. Dit zal in de avond van 22-11-2023 ...
    • 7-2-2023 Release Notes

      Functies · Automatisch planning vergrendelen o Het automatisch vergrendelen van de planning heeft twee extra opties gekregen. o Het instellen van het automatisch vergrendelen van de planning kan via Instelling / Systeeminstellingen / Automatisch ...