Bekwaamheden toewijzen/verwijderen

Je kunt als beheerder 'bekwaamheden' toewijzen aan medewerkers en ook verwijderen. Dit kan zowel individueel als op afdeling/functie. Navigeer hiervoor naar Beheer -> Bekwaamheden
Klik je op de knop met de drie puntjes om het menu te openen van de bekwaamheid:

1. Verwijderen - klik op deze optie om de hele bekwaamheid te verwijderen.
  2. Medewerker toewijzen (of verwijderen) - via deze optie kun je de medewerker toewijzen of verwijderen door rechtsonder op de plusknopte klikken. Via de pop-up scherm kun je een medewerker zoeken en toevoegen. Je kunt een medewerker van een bekwaamheid verwijderen via de prullenbak.
  1. Menuoptie: Toewijzen aan afdeling / functie - zodra je voor deze optie kiest krijg je een overzicht te zien van alle afdelingen waaraan de bekwaamheid staat toegewezen.
    Klik rechtsonder op de plusknop
     om een nieuwe toewijzing toe te voegen aan een afdeling / functie.  Er wordt een nieuw scherm geopend:

Bekwaamheid koppelen

1. Toewijzen aan niet bestaande afdeling / functie combinaties - als je deze optie inschakelt, zal iedere reeds bestaande functie automatisch worden toegewezen aan deze bekwaamheid wanneer een medewerker, op deze afdeling de reeds bestaande functie later in de toekomst zal krijgen.
  2. Afdeling selecteren
    Klik op 'Selecteer afdeling(en) om het drop-down menu te openen. In dit menu wordt de afdelingen weergegeven die nog niet aan de bekwaamheid zijn toegewezen. Selecteer hier de afdeling(en) waaraan je de bekwaamheid wilt toevoegen.
  3. Functie selecteren
    Als je de afdeling hebt toegevoegd heb je de mogelijkheid om ook één of meerdere functie(s) te selecteren om deze toe te wijzen aan de bekwaamheid.
Als laatste stap kun je op de knop 'opslaan' klikken zodat de bekwaamheid wordt toegewezen.

Een toegewezen functies van een bekwaamheid verwijderen
Je kunt een functie verwijderen door in het overzicht van de afdelingen van de bekwaamheid, te klikken op de afdeling. Klik rechts op de 'prullenbak' om de functie te verwijderen: