Bulkmutaties aanzetten

Alle onderdelen van de jaarwerkzaamheden vallen in de instellingen onder bulkmutaties.

Om toegang te krijgen tot de bulkmutaties dient dit recht aangezet te worden via rollen & rechten.
Alle onderdelen worden onder dit recht geactiveerd.

Via Instellingen / Rollen & Rechten / Rechten per gebruiker, kan het recht ‘Bulkmutaties opvragen’ aangezet worden.

Door het recht ‘Bulkmutaties opvragen’ aan te zetten, wordt de knop ‘Bulkmutaties’ onder Instellingen zichtbaar en worden alle onderdelen actief.

Onder de bulkmutaties worden de volgende onderdelen getoond:

·        Vestigingen / Groepen vergrendelen

o   Hiermee kan de planning van de vestigingen op slot gezet worden. Dit geldt alleen voor organisaties die geen gebruik maken van automatisch locken of voor klanten die nieuwe groepen aangemaakt hebben gedurend het jaar en daardoor weken mogelijk niet gelockt zijn.

o   Het is handig om even te controleren of hier weken / groepen in open staan.

·        Declaraties afronden

o   Alle declaraties kunnen hier goedgekeurd en/of geweigerd worden.

o   Alle declaraties van medewerkers die uit dienst zijn worden getoond en kunnen goedgekeurd of verwijderd worden.

·        Definitief maken

o   Alle weken van de medewerker kunnen definitief gemaakt worden.

·        Jaar verlof overzetten

o   Alle onderdelen m.b.t. het verlof, compensatie uren etc. van een jaar kunnen worden overgezet naar het volgend jaar.o

·        Bufferuren overzetten (is al een bestaande functie en wordt in deze handleiding niet verder uitgelegd)

o   Hierbij kan de periode van bufferuren worden overgezet.

o   Let op deze actie is belangrijk om uit te voeren voor het overzetten van het verlof anders wordt de buffercompensatie als compensatie uren geregistreerd.