E-mail versturen #Backoffice

Vanuit de backoffice kunnen er e-mails (met bijlage) verstuurd worden naar ouders. Er kan een mail verstuurd worden naar 1 ouder of naar meerdere ouders. Naar meerdere ouders kan alleen via een mailgroep. De mailgroep die standaard in de omgeving staat is Verantwoordelijke per BV, Locatie en Groep. Wanneer er voor deze mailgroep gekozen wordt zal er een mail verstuurd worden naar alle verantwoordelijken met een actief kind.

Hoe

E-mail naar één ouder

1. Ga naar Familie > Ouders
  2. Open de betreffende ouder
  3. Kies voor Activiteiten
  4. Kies voor Create Activity
  5. Kies voor:
    1. Mail voor lege e-mail
    2. Mail from template indien een template aangemaakt is. Deze kies je in het vervolgscherm.
  6. Kies voor Ok
  7. Schrijf de e-mail
  8. Controleer of de Afzender en Ontvanger goed ingevuld zijn
  9. Kies voor Opslaan
  10. Kies voor Send

E-mail naar meerdere ouders (Mailgroup)

1. Ga naar BV, Locaties, Groepen
  2. Open de betreffende BV, Locatie, Groep
  3. Kies voor Activiteiten
  4. Kies voor Create Activity
  5. Selecteer Mail to Mailgroup
  6. Kies de betreffende Mailgroup
  7. Schrijf de e-mail
  8. Kies voor Send