Aanmaken gebruiker

Gebruikersbeheer

Als er gebruik wordt gemaakt van een HR-koppeling (via SDB HR, AFAS of Visma Raet (BO4) zijn deze acties niet benodigd. Er wordt een dagelijkse synchronisatie gedaan vanuit het HR-systeem.
Als beheerder kun je nieuwe SSO-gebruikers aanmaken via Beheer > GebruikersbeheerJe krijgt op deze pagina een overzicht te zien van alle medewerkers in de organisatie.

Via de zoekfunctie (aan de rechterkant) kun je met behulp van de volgende 'filters' zoeken op medewerkers:

1. geactiveerd
  2. gedeactiveerd
  3. geblokkeerd (na meerdere verkeerde inlogpogingen wordt de medewerker voor 15 minuten geblokkeerd).

Medewerker aanmaken

Je kunt een medewerker aanmaken door rechtsonder te klikken op de plusknop .  Het scherm Nieuwe SSO gebruiker wordt weergegeven.

De Gebruikersnaam en de Alias kunnen beide gebruikt worden als inlognaam van de medewerker. De gebruikersnaam kan niet meer gewijzigd worden nadat het account is aangemaakt. de alias kan wel altijd aangepast worden. De weergavenaam is de naam die de medewerker ziet na het inloggen. Je kunt hier de volledige naam invoeren van de medewerker. Je kunt een tijdelijk een zelfgekozen wachtwoord instellen of generen. De medewerker zal na het inloggen dit wachtwoord moeten wijzigen.
Medewerkers met dezelfde voor- en achternaam

Het kan voorkomen dat medewerkers dezelfde naam hebben. Je kunt de medewerker in de zoekresultaten herkennen aan zowel de weergavenaam als de gebruikersnaam die getoond worden in het SDB Leerplatform.