Geïmporteerde dienstverbanden

Geïmporteerde dienstverbanden

Onder Systeeminstellingen > Geïmporteerde dienstverbanden, kunnen de medewerkers en hun contracten binnen de organisatie gevonden worden.

Quebble detecteert automatisch mogelijke matches en zet deze in "Medewerkers met mogelijke dubbele dienstverbanden" of "Medewerkers met overlappende dienstverbanden".
Er kan ook gekozen worden om voor alle medewerkers te zoeken. Type een naam in en selecteer vervolgens de medewerker.






Na het selecteren van een medewerker worden de dienstverbanden getoond.


 

Om een dienstverband te verwijderen kan het bolletje worden aangeklikt en vervolgens klikken op de knop ‘Geselecteerde mutatie verwijderen’. 

Let op!
De gegevens moeten identiek zijn, behalve de aanmaakdatum.
De regel met de laatste aanmaakdatum is vaak de correcte regel, deze moet dan blijven staan. De regel met de laatste aanmaakdatum wordt in de meeste gevallen weer geïmporteerd vanuit het HR pakket.
Mochten er twijfels zijn neem dan gerust contact op met de servicedesk.

 

Vervolgstap na verwijderen dienstverband

Na het verwijderen van een dienstverband kan via de signaleringspagina de optie “Diensten op verwijderde dienstverbanden” gekozen worden om diensten die niet goed staan naar het juiste dienstverband om te zetten.
Een organisatie heeft standaard geen mogelijkheid om diensten in het verleden te verwerken via de signaleringslijst. Als de organisatie dit wel wil, dan kan dit aangevraagd worden via een ticket bij de servicedesk.

Voor de diensten in het verleden kan middels het rapport Gewerkte uren zonder geldig dienstverband gerapporteerd worden welke diensten er in de urenverwerking staan zonder actief dienstverband. Deze diensten kunnen dan in de urenverwerking op een actief dienstverband gezet worden door de dienst te openen en het bolletje aan te klikken bij het juiste dienstverband.

 

Let op!
Als dienstverbanden verwijderd zijn, loop dan ook even de signaleringspagina door en de stappen die daaraan verbonden zitten.
Het kan namelijk zo zijn dat er al diensten goedgekeurd waren op een zojuist verwijderd dienstverband en met het verwijderen worden deze uren niet meer meegerekend in de verlofkaart van de medewerker.


Bij het importeren kan het gebeuren dat een dienstverband niet goed gesloten wordt en Quebble dit dan ziet als een open dienstverband.

De medewerker heeft dan twee dienstverbanden die open staan en dubbele uren.

Deze uren worden niet naar de salarisverwerking gestuurd, maar geeft een verkeerd beeld in Quebble, bij de diensten, totaal aantal uren en op de verlofkaart.

 

De dubbele dienstverbandregel kan verwijderd worden via instellingen / systeeminstellingen / geimporteerde dienstverbanden

 

Bij twijfel over het verwijderen van een dienstverbandregel, stel dan de vraag via ons serviceportaal.

Als beide dienstverbandregels identiek zijn,  verwijder dan de regel met de oudste aanmaak datum.


    • Related Articles

    • 13-06-2023 Release Notes

      Functies · Rapport vervallen bovenwettelijk verlof o Er is een verbeterd rapport gemaakt waarbij aangegeven wordt of een medewerker nog bovenwettelijk verlof uren over heeft na de gestelde periode van 5 jaar o In de bijlage is er een handleiding ...
    • 23-03-2023 Release Notes

      Functies · GGD aanwezigheidsrapport o De zaterdag en zondag zijn nu als optie gemaakt om wel of niet getoond te worden in het GGD aanwezigheidsrapport (afbeelding 1). · Geïmporteerde dienstverbanden o Via instellingen / systeeminstellingen / ...
    • Release 299 (2-9-2024)

      Op 20-8-2024 is Release/Sprint 297 terug gedraaid i.v.m. issues op de webapplicatie. De tickets die in deze sprint stonden hebben we toegevoegd aan deze sprint (Release/Sprint 299). Release 298 was een 'Wist je dat?' versie. Mocht je deze nog niet ...
    • Signaleringspagina

      In de personeelsplanning is het mogelijk om een overzicht in te zien van de dienstverbanden die gewijzigd zijn. Alle wijzigingen kunnen ervoor zorgen dat Quebble een nieuw dienstverband aanmaakt. In de signaleringspagina worden de medewerkers getoond ...
    • Importeren (Kind statussen koppelen)

      Vanuit de Quebble Kindplanning worden statussen met de kinderen meegegeven naar de Quebble Personeelsplanning. Om dit goed weer te geven in de Quebble Personeelsplanning is het belangrijk dat deze geïmporteerde statussen gekoppeld worden aan de ...