Gebruik maken van 2FA

Tweetraps authenticatie (2FA) is een veilige(re) manier van inloggen.
De identiteit van jou als gebruiker wordt hierbij vastgesteld door middel van twee factoren.
Met een 2FA worden medewerkers verplicht om altijd in twee stappen in te loggen.

Als organisatie kan er gekozen worden om hier gebruik van te maken. Om hier gebruik van te maken kan er contact opgenomen worden met onze servicedesk.
De servicedesk kan dit dan instellen.

Er zijn dan 2 mogelijkheden:

Keuze optioneel
De medewerker zelf kan kiezen om dit in te stellen, het is in dat geval niet verplicht.

Keuze verplicht
Hiermee wordt de 2FA voor alle medewerkers verplicht

Inloggen medewerker werknemersportaal

Zodra een medewerker op de website de gebruikersnaam en wachtwoord invoert, zal er melding komen hoe de medewerker de 2FA code wilt ontvangen. Dit kan per email of per app (authenticator app).
Nadat deze code is ingevoerd wordt de medewerker ingelogd in het werknemersportaal.

Inloggen Quebble Pro app

Bij het inloggen op de Quebble Pro app is het belangrijk dat de medewerker de beveiliging goed heeft aanstaan. Dit houdt in dat de medewerker gebruik maakt van een pincode/patroon of biometrische identificatie bij het ontgrendelen van de telefoon.

Dit is zeer belangrijk, omdat anders de telefoon niet de inlogcodes kan onthouden Hierdoor moet de medewerker iedere keer opnieuw inloggen met de QR code of emailadres en wachtwoord.

Zodra dit juist is ingesteld kan de medewerker inloggen met de QR code of emailadres en wachtwoord.