Gebruiker toevoegen

Bij instellingen, rollen en rechten, rechten per gebruiker kan er een gebruiker worden toegevoegd.

Er opent een tabblad ‘Gebruiker’. Hier kan de nieuwe gebruiker gezocht worden door op “Nieuw” te klikken.
Mocht de gebruiker niet in deze lijst staan, dan kan er gekozen worden voor om alle gegevens in te voeren en daarna op te slaan
Let op! als een gebruiker handmatig wordt ingevoerd, dan betekent dit dat deze gebruiker niet is aangeleverd door het HR pakket. Er kan dan ook geen koppeling gemaakt worden met een personeelsnummer.
Het handmatig toevoegen van een gebruiker kan worden gedaan voor een extern persoon die geen medewerker is, maar wel dient in te loggen. Deze gebruiker dient de rol “Admin” te hebben. De rechten kunnen voor deze gebruiker aangepast worden, zolang de rol “Admin” maar actief is.

Zoek de gebruiker op.
Bij het tabblad gebruiker is nu te zien dat het e-mailadres nog niet is geactiveerd. De gebruiker heeft een link ontvangen in haar/zijn e-mail. Via deze link kan het wachtwoord ingesteld worden en wordt direct ook het e-mailadres geactiveerd. Voer bij dit tabblad de rol in van de gebruiker indien nodig.