Gebruikers in een groep toevoegen of verwijderen

Gebruikers in een groep toevoegen of verwijderen

Hoe voeg ik gebruikers toe aan een groep?

Volg deze stappen om gebruikers aan een groep toe te voegen:

  1. Ga naar Gebruikersbeheer
    Klik in het op Gebruikersbeheer.

  2. Open Groepenbeheer
    Klik op Groepenbeheer en selecteer aan de linkerkant de gewenste groep.
    In de rechterkolom onder "Lid van groep" zie je de gebruikers die al in de groep zitten.


  3. Gebruikers toevoegen

    • Selecteer één of meerdere gebruikers door op hun naam te klikken.

    • Klik op het pijltje naar rechts om de geselecteerde gebruikers aan de groep toe te voegen.

    • Optioneel: Gebruik de dubbele pijl naar rechts om in één keer alle nog niet ingedeelde gebruikers toe te voegen.

  4. Wijzigingen opslaan
    Klik op de knop Opslaan om de aanpassingen te bevestigen.

Hoe verwijder ik gebruikers uit een groep?

Volg deze stappen om gebruikers te verwijderen uit groep:

  1. Ga naar Gebruikersbeheer
    Klik in het op Gebruikersbeheer.

  2. Open Groepenbeheer
    Klik op Groepenbeheer en selecteer aan de linkerkant de gewenste groep.
    In de rechterkolom onder "Lid van groep" zie je de gebruikers die al in de groep zitten.


  3. Gebruikers verwijderen

    • Selecteer één of meerdere gebruikers door op hun naam te klikken.

    • Klik op het pijltje naar links om de geselecteerde gebruikers aan de groep toe te voegen.

    • Optioneel: Gebruik de dubbele pijl naar links om in één keer alle ingedeelde gebruikers te verwijderen uit de groep.

  4. Wijzigingen opslaan
    Klik op de knop Opslaan om de aanpassingen te bevestigen.

Info
Medewerkers met een inactief account (bijv. bij uitdiensttreding) worden na 1 week automatisch verwijderd uit de Werkvormen module (zodat deze niet langer onnodig zichtbaar zijn in het gebruikersbeheer).