Gebruikers toevoegen

Gebruikers toevoegen

Opties gebruikers toevoegen 

Het is op 2 manieren mogelijk om gebruikers toe te voegen aan de werk- & leervormen, namelijk:

  1. Het automatisch toevoegen van gebruikers via een synchronisatie.
  2. Het handmatig toevoegen van gebruikers. 

Automatisch gebruikers synchroniseren 

Het is mogelijk om op verzoek- een automatische synchronisatie van leerportaalgebruikers in te schakelen, zodat deze automatisch worden toegevoegd aan de werk- & leervormen. Indien ingeschakeld worden dagelijks (nachtelijke synchronisatie) leerportaalgebruikers gesynchroniseerd, inclusief afdeling en functie-informatie. Als het gebruikers betreft die nog geen toegang hadden tot de werk- & leervormen, dan worden deze aangemaakt in de groep 'niet aan groep toegekende gebruikers' in het gebruikersbeheer van de werk- & leervormen. Vanuit daar kunnen ze gekoppeld worden aan gewenste community's, scans, leertrajecten etc.
Alert
Interesse in deze functionaliteit? Neem dan contact met ons op! 
Info
Na het activeren van de deze automatische  wordt deze op de volgende dagen gescychroniseerd:
  1. Dinsdag  (01.00 uur)
  2. Donderdag  (01.00 uur)
  3. Zondag (01.00 uur)

Handmatig gebruikers toevoegen 

Via de werk- & leervormen kun je handmatig gebruikers toevoegen. Hieronder een stappenplan hoe je dit moet doen:
Klik in het menu op Gebruikersbeheer.

Klik vervolgens op de knop Medewerkers toevoegen. 



Gebruikers die in het SDB Leerplatform zijn aangemaakt zullen in een lijst getoond worden.  Via de filter opties kun je de juiste gebruikers zoeken. Dit kan op actief/inactief, domein of zoekfunctie gefilterd worden.  Selecteer vervolgens de gebruikers die je wilt toevoegen. Klik vervolgens op Selectie bijwerken



Selecteer de rol die de nieuwe gebruikers moeten krijgen en klik op Volgende stap


In de volgende stap kun je de gebruikers toevoegen aan een groep. Het is ook mogelijk om een nieuwe groep aan te maken of de groep (nog) niet toe te kennen aan een groep. Je kunt dit later alsnog doen. Klik op Volgende stap. 



In deze stap koppel je de gebruikers aan één of meerdere producten. Selecteer de producten waar de gebruikers aan gekoppeld dienen te worden. Klik op Volgende stap.



De gebruikers worden nu definitief toegevoegd en gekoppeld aan de juiste groep en producten. 
Info
Medewerkers met een inactief account (bijv. bij uitdiensttreding) worden na 1 week automatisch verwijderd uit de Werkvormen module (zodat deze niet langer onnodig zichtbaar zijn in het gebruikersbeheer).