Gebruikers toevoegen

Gebruikers toevoegen

Opties gebruikers toevoegen 

Het is op 2 manieren mogelijk om gebruikers toe te voegen aan de werk- & leervormen, namelijk:

  1. Het automatisch toevoegen van gebruikers via een synchronisatie.
  2. Het handmatig handmatig toevoegen van gebruikers. 

Automatisch gebruikers synchroniseren 

Het is mogelijk om op verzoek- een automatische synchronisatie van leerportaalgebruikers in te schakelen zodat deze automatisch worden toegevoegd aan de werk- & leervormen. Indien ingeschakeld worden dagelijks (nachtelijke synchronisatie) leerportaalgebruikers gesynchroniseerd, inclusief afdeling en functie informatie. Als het gebruikers betreft die nog geen toegang hadden tot de werk- & leervormen, dan worden deze aangemaakt in de groep 'niet aan groep toegekende gebruikers' in het gebruikersbeheer van de werk- & leervormen. Vanuit daar kunnen zij gekoppeld worden aan gewenste communities, scans, leertrajecten etc.

Voor meer informatie en het activeren van deze functionaliteit neem contact op met je relatie manager. 

Handmatig gebruikers toevoegen 

Via de werk- & leervormen kun je handmatig gebruikers toevoegen. Hieronder een stappenplan hoe je dit moet doen: 

Klik in het menu op Gebruikersbeheer en vervolgens op de knop Gebruikers toevoegen. 


Gebruikers die in het SDB Leerplatform zijn aangemaakt zullen in een lijst getoond worden.  Via de filter opties kun je de juiste gebruikers zoeken. Dit kan op actief/inactief, domein of zoekfunctie gefilterd worden. 
Selecteer vervolgens de gebruikers die je wilt toevoegen. Klik vervolgens op Selectie bijwerken



Selecteer de rol die de nieuwe gebruikers moeten krijgen en klik op Volgende stap



In de volgende stap kun je de gebruikers toevoegen aan een groep. Het is ook mogelijk om een nieuwe groep aan te maken of de groep (nog) niet toe te kennen aan een groep. Je kunt dit later alsnog doen. Klik op Volgende stap. 


In deze stap koppel je de gebruikers aan één of meerdere producten. Selecteer de producten waar de gebruikers aan gekoppeld dienen te worden. Klik op Volgende stap.


De gebruikers worden nu definitief toegevoegd en gekoppeld aan de juiste groep en producten
    • Related Articles

    • Gebruikers automatisch koppelen aan producten op basis van 'presets'

      Gebruikers automatisch koppelen op basis van 'presets' In het gebruikersbeheer van de werk- & leervormen zijn veel mogelijkheden voor het geautomatiseerd koppelen van gebruikers. Experts kunnen zogenoemde 'presets' aanmaken waarin zij gebruikers ...
    • Gebruikers aan producten koppelen

      Hoe koppel ik gebruikers aan een product? Om enkele gebruikers te koppelen aan een product kun je de volgende stappen volgen: Klik binnen de Werk- en leervormen op het menu Gebruikersbeheer. Klik op de knop Product koppelingen wijzigen om de ...
    • Werk- & Leervormen dashboard

      Alle Werk en Leervormen worden overzichtelijk getoond in het SDB Leerplatform. Via het menu item 'Werk & Leervormen worden alle tegels getoond. Verdere informatie wordt uitgelegd per werk of leervorm in een apart artikel.
    • Werk- & Leervormen: rollen en rechten

      Hieronder een definitie overzicht van rollen van de Werk- & Leervormen binnen het SDB Leerplatform.
    • Trainer: gebruiker in andere groep plaatsen

      Hoe zet ik gebruikers over van de ene groep naar de andere? Je kunt gebruikers overzetten richting een andere groep. Volg onderstaande stappen: Binnen de werk & leervormen klik op het menu Gebruikersbeheer. Klik op Groepenbeheer en kies de ...