Genereren barcodes

Genereren barcodes

Genereren barcodes

Het scherm is te benaderen via het dashboard:
  1. Cliënt - Personalia - Genereren barcodes
  2. Zorgadministratie - Genereren barcodes

Indien men gebruik maakt van de modules correspondentie en de module gemakkelijk scannen kan men deze module gebruiken om barcodes te genereren om documenten automatisch te rubriceren. De systematiek die gehanteerd wordt in de module gemakkelijk scannen is niet goed hanteerbaar bij de scanners die gebruikt gaan worden. In plaats van dat men de benodigde gegevens invoert op de scanner worden er barcodevellen gegenereerd. Hierdoor is de scanner in staat de initiërende gegevens van het document op te slaan in een bestand dat door de applicatie USER kan worden opgehaald en opgeslagen in de database.

Werkwijze
Via het scherm ‘genereren barcodes’ worden de benodigde gegevens ingevoerd in de database. Het scherm wordt geopend vanuit het menu Cliënt, nieuw item onder Elektronisch dossier.

Aan de hand van de te scannen documenten worden de velden ingevuld. De cliënt kan worden opgezocht via de LOV; default wordt daarna de laatste inschrijving ingevuld. Deze kan worden gewijzigd als het document tot een eerdere inschrijving hoort. Bij het veld medewerker wordt default het nummer en de naam ingevuld van de medewerker die ingelogd is. Men kiest de rubriek die op het document van toepassing is en vult een omschrijving in. Daarna kan het barcodevel (scheidingsvel) geprint worden. De gegevens worden opgeslagen in de module correspondentie.

Gegevens barcode
Op het vel komen 2 barcodes: in de 1e barcode wordt het record-id nummer opgenomen. De tweede barcode is ter controle: hierin worden het cliëntnummer en de datum opgenomen.

Scannen document
Tezamen met het barcodevel wordt het document ingescand. De software van de scanner verwerkt de informatie van de barcode in de filenaam en zet deze bestanden in een directory op de scanserver. De filenaam ziet er dan als volgt uit:

<record-id >_<datum><patiëntnummer>.pdf

USER ‘snuffelt’ deze directory regelmatig af en haalt de documenten op. Aan de hand van het record-id wordt het document gekoppeld aan de module correspondentie en in de database opgeslagen. De naam van het document wordt opgeslagen in het veld ‘BESTANDSNAAM’. Het bestand wordt dan verwijderd op de scanserver.

Als het document niet gekoppeld kan worden (als bijvoorbeeld het record ondertussen is verwijderd) wordt een mail gestuurd naar de applicatiebeheerder. Het bestand blijft dan op de scanserver staan.

 

Veld

Omschrijving

Nr

Record ID (wordt automatisch gevuld (is ook ID van de barcode)) - wordt niet getoond in dit scherm.

Cliënt

LOV cliënten, keuzelijst van alle cliënten (naam en nummer).

Inschr.

LOV inschrijving. keuzelijst van inschrijvingen. Volgnummer van de inschrijving. Default wordt hier de laatste inschrijving ingevuld. Kan gewijzigd worden.(kan ook een afgesloten of vorige inschrijving zijn)

Datum

Default wordt hier de systeemdatum ingevuld. Kan gewijzigd worden naar bijvoorbeeld de datum van het document.

Medewerker

Nummer en naam van de medewerker die het document invoert. Wordt default ingevuld met nummer en naam van de ingelogde medewerker.

Rubriek

Nummer en omschrijving van de rubriek die op het document van toepassing is.

Omschrijving

Tekstveld voor het omschrijven van het te scannen document.

Verwerking
Alle records die in het scherm worden getoond worden uitgeprint. Het is ook mogelijk om in dit scherm te zoeken. Er kunnen alleen correspondentie records gevonden worden waarvan het document nog niet is opgeslagen.

Rapport
Het rapport toont de gegevens van de in te lezen correspondentie. Verder de barcode met een tweede controle barcode.

 

Informatie omtrent (fout)meldingen
Het gescande document wordt opgehaald en gekoppeld aan het bestaande record a.d.h.v. het record-id.
Als een document niet kan worden gekoppeld gaat hiervan een mail naar de applicatiebeheerder.

Informatie voor applicatiebeheer
De gekoppelde documenten worden opgeslagen in de tabel ELECTRONISCH, de bestandsnaam wordt geplaatst in het veld BESTANDSNAAM.

Lettertype precisionid itf 12.ttf moet geïnstalleerd worden op applicatieservers en op lokale cliënts.

Rollen

Rollen:

Omschrijving:

CORRESPONDENTIE

Geeft toegang tot de module genereren barcode met lees- en schrijfrechten

CORRESPONDENTIE_LEES

Geeft toegang tot de module genereren barcode met leesrechten

    • Related Articles

    • Declaratie periode

      Declaratie periode Het scherm is te benaderen via het menu Inrichting - Financiering - Declaratie periode In dit scherm is het mogelijk om verschillende declaratieperiodes vast te leggen. Deze periodes kunnen ingericht worden per: Fin. Soort ...
    • Groepscontacten

      Groepscontacten Het scherm is te benaderen via de tegel Inrichting - Behandeling/traject - Groepscontacten. Het scherm Groepscontacten is bedoeld om de verschillende groepscontacten te definiëren en onderhouden. Het scherm is bedoeld voor zowel ...
    • Financiële periode

      Financiële periode Het scherm is te benaderen via het menu Inrichting - Financiering - Financiële periode In dit scherm worden alle financiële periodes vastgelegd. Deze periodes zullen gebruikt worden in de journaalposten die binnen USER gegenereerd ...
    • Dashboards

      Cliënt dashboards Via de optie 'Openen cliëntdossier' of via het snelmenu is het mogelijk een cliëntdossier te openen. Cliënt naam in browser tabblad Middels een systeem instelling kan worden aangegeven of de cliënt naam in de naam van het tabblad in ...
    • Grootboek prestatiecode

      Grootboek prestatiecode Het scherm is te benaderen via de tegel Inrichting - ZZP gegevens - Grootboek prestatiecode In dit scherm kunnen de grootboek prestatiecode worden ingericht. Zoeken: hier kun je zoeken op prestatiecode en (deel)omschrijving ...