Handleiding Tijdregistratie (Cliënt)

Handleiding Tijdregistratie (Cliënt)

1. Cliënt Uren


Via Meer > Tijdregistratie > Cliënt kom je bij de tijdregistratie van de cliënt. In dit cliënt overstijgende scherm worden cliënturen getoond en is het mogelijk om een handmatige toevoeging of wijziging door te voeren op deze uren. 



Het scherm Cliënt Uren bestaat uit een "Filters" waarmee een selectie gemaakt kan worden op de tijdregistratie. De volgende filter opties zijn beschikbaar:
  1. Cliënt*
  2. Begindatum*
  3. Einddatum*
  4. Finstroom
  5. Functie/Compl. 
  6. Status (Nieuw, Overlap, Definitief, Tegengeboekt).
  7. Dagweergave



Nadat de filter is toegepast wordt een resultaat gegeven van alle tijdregistraties die binnen deze filter vallen. Per urenregel wordt de volgende informatie gegeven:
  1. Datum
  2. Begintijd
  3. Eindtijd
  4. Duur
  5. Functie/Compl. 
  6. Finstroom
  7. Medewerker 
  8. Mdw. nummer
  9. Status 



Wanneer op de regel wordt geklikt, wordt de volgende informatie beschikbaar:
  1. Te Laat
  2. Indicatie 
  3. OE 
  4. Contract
  5. Open werknemer: een link waarmee direct naar de medewerker uren kan worden genavigeerd. 
Bovenaan de resultaten wordt altijd inzicht gegeven in het totaal aantal uren welke binnen de selectie vallen. 
In de volgende paragrafen wordt een beschrijving gegeven van de verschillende mogelijkheden binnen dit scherm.

1.1 Nieuwe tijdregistratie





Vul de volgende velden naar wens:
  1. Medewerker*
  2. Contract*
  3. Begindatum / Begintijd*
  4. Einddatum / Eindtijd*
  5. Duur
  6. Functie/ Compl.*
  7. OE*
  8. Te laat afgemeld
Klik op de knop "Opslaan". 
De nieuwe regel is opgeslagen en wordt getoond in het scherm. 

Belangrijk: 
Een nieuwe tijdregistratie dient te worden geregistreerd binnen de selectie die is gekozen binnen de filter. 
Een nieuwe tijdregistratie wordt altijd met de status Nieuw opgeslagen. Deze dient opnieuw Definitief gemaakt te worden om te kunnen worden gedeclareerd. 

1.2 Tijdregistratie wijzigen

Om een tijdregistratie te wijzigen klik je op de knop   om de tijdregistratie te wijzigen. 






Belangrijk: 
Een gewijzigde tijdregistratie wordt altijd met de status Nieuw opgeslagen. Deze dient opnieuw Definitief gemaakt te worden om te kunnen worden gedeclareerd.
Wanneer een tijdregistratie met de status Definitief wordt gewijzigd, wordt de originele tijdregistratie gemarkeerd met de status Tegengeboekt. De wijziging wordt vervolgens als nieuwe regel aangemaakt met de status Nieuw. Om deze te declareren dient deze opnieuw Definitief te worden gemaakt. 

1.3 Meerdere tijdregistraties wijzigen

Om meerdere tijdregistraties tegelijk te wijzigen volgt u de volgende stappen:
1. Selecteer meerdere regels door de vink vooraan de regel aan te klikken, of door de vink "Selecteer alles" te gebruiken. 
2. Klik op de knop "Wijzigen" boven alle tijdregistraties.  
3. Wijzig de velden naar wens.
Let op: Alleen de velden die binnen de geselecteerde urenregels overeenkomen zijn te wijzigen. 
4. Bevestig de bevestigingsvraag. 
De tijdregistraties worden gewijzigd. 

Belangrijk: 
Tijdregistraties met de status Nieuw worden daadwerkelijk verwijderd. 
Tijdregistraties met de status Definitief krijgen de status Tegengeboekt waardoor deze in de declaratie als Credit-regel worden aangeboden.

2. Uren op Cliëntniveau

Op cliëntniveau zijn de tijdregistraties van de cliënt ook inzichtelijk. Dit scherm bevindt zich in het menu onder Cliënten > Diensten > Tijdregistratie