Handleiding UserVoice

Er is een nieuwe mogelijkheid beschikbaar om wensen en suggesties in te dienen voor SDB Quebble Personeelsplanning. Vanaf nu kun je deze indienen via UserVoice.

Wanneer je ingelogd bent in SDB Quebble Personeelsplanning dan kun je door middel van het ‘ster’-icoon rechts bovenin inloggen op UserVoice.

Na het klikken op het icoon word je doorverwezen naar een andere pagina.

Werking pagina

Bovenaan de pagina staat de werkwijze beschreven. Via ‘Hoe kunnen we SDB Quebble Personeelsplanning verbeteren?’ kunnen nieuwe wensen en/of ideeën ingediend worden.

Alle medewerkers die het recht hebben om in kunnen loggen op UserVoice, kunnen op deze wensen en/of ideeën een stem uitbrengen, als zij deze wens en/of dit idee ook zouden willen.

Rechten voor UserVoice

Alleen medewerkers met een “Admin”-rol binnen SDB Quebble Personeelsplanning hebben de mogelijkheid om wensen en/of suggesties in te dienen via UserVoice.

Waarom gaan we gebruik maken van deze nieuwe manier van wensen-management?

·       Je kan makkelijker en efficiënter wensen en/of suggesties indienen

·       Je krijgt direct inzicht in de status van je wensen

·       Je ziet ook de wensen die door andere gebruikers ingediend zijn

·       De Product Owner krijgt beter inzicht in de wensen en prioriteiten van die wensen

Welke invloed heb je op de prioriteit van een wens?

Deze nieuwe manier van wensen-management maakt het mogelijk dat je kunt stemmen op wensen, ook op wensen die door andere gebruikers van SDB Quebble Personeelsplanning zijn ingediend. Alle gebruikers krijgen 20 stemmen (punten) die zij mogen verdelen over een of meerdere wensen. Hoe meer gebruikers punten aan een wens toekennen, des te hoger de wens op de lijst komt te staan en hoe groter de kans is dat de wens wordt gerealiseerd. Wanneer een wens gerealiseerd is, of wanneer deze wordt afgekeurd, dan krijg je de punten die je aan deze wens hebt toegekend weer terug. Je kunt die punten dan weer gebruiken om op een nieuwe wens te stemmen.

Je hebt je wens ingediend… en nu?

Wanneer je een wens hebt ingediend dan kan een wens gedurende het proces de volgende statussen krijgen:

·       Geen status

o   De wens is ingediend en gepubliceerd

·       In overweging

o   De wens heeft potentie maar is nog onvoldoende duidelijk

·       Gepland

o   De wens heeft voldoende potentie, is duidelijk en wordt ingepland

·       Gestart

o   De werkzaamheden om de wens te realiseren zijn gestart

·       Klaar

o   De wens is gerealiseerd en zal in de software beschikbaar komen

·       Afgewezen

o   De wens is afgewezen en de reden van afwijzen wordt in de communicatie vermeld

4. Communicatie

De indiener en de stemmers worden via een e-mailbericht op de hoogte gebracht van een statuswisseling. Wanneer wij nog aanvullende informatie nodig hebben m.b.t. jouw wens, dan informeren wij jou en diegene die zich hebben ingeschreven op jouw wens hierover.