Ingebruikname systeemmeting Glucose

Ingebruikname systeemmeting Glucose

Vanaf release 2024.08 is de systeemmeting Glucose beschikbaar in zowel SDB ECD als SDB Octopus.  Mogelijk registreer je voor cliënten nu al de glucose via een in het stambestand zelf aangemaakte meting of via een onderzoek.  Hieronder adviseren we je graag over de manier waarop je de overstap naar de systeemmeting best kan uitvoeren.

1. Activeren systeemmeting Glucose
Dit wordt automatisch uitgevoerd bij de installatie van release 2024.08.  Hiervoor hoef je dus niets specifieks te doen.

2. Gebruikers autoriseren voor de systeemmeting Glucose
Opdat gebruikers de systeemmeting Glucose kunnen gebruiken, dien je in de functierol (Beheer - Autorisatie - Rollen) de meting te activeren.  Dit zorgt ervoor dat de tegel zichtbaar wordt in Zorgplan - Metingen en dat de meting kan worden toegevoegd op die plek of via de [+]-sneltoets in het rechtermenu bovenaan in SDB ECD.



3. Verwijder de zelf gemaakte meting(en) / onderzoek
Ga naar Beheer - Stambestanden - Stambestanden en selecteer het stambestand "Metingen".  Kies aan de linkerkant het submenu "Metingen" en/of "Onderzoeken".  Selecteer de zelf gemaakte glucose meting(en) en/of onderzoek en druk op [Verwijderen].  Je wordt geattendeerd op het feit dat de verwijdering zal worden doorgevoerd maar dat de eerder gedane registraties niet zullen worden verwijderd.  Kies voor [Ja].

Het gevolg is dat de meting(en) / onderzoek niet meer in het stambestand zichtbaar zijn en dat er geen tegel meer zichtbaar is bij Zorgplan - Metingen.  
De eerder gedane registraties voor de verwijderde meting(en) / onderzoek zijn nog steeds zichtbaar bij Zorgplan - Rapportages.  Mocht een eindgebruiker dus behoefte hebben om terug te kijken in het verleden, dan kan dat op deze manier.
Via deze actie heb je er ook voor gezorgd dat er slechts 1 eenduidige manier van registratie overblijft (via de systeemmeting).

4. Plan glucose bij cliënten (desgewenst) opnieuw
Had je via de zelf gemaakte meting(en) / onderzoek een planning voor glucose ingesteld, dan dien je die opnieuw in te stellen bij de systeemmeting.  Ga dus naar de betreffende cliënt en dan naar Zorgplan - Metingen, klik op de Glucose tegel en stel de betreffende planning opnieuw in.
    • Related Articles

    • Koppeling met Zorgdomein - Ingebruikname

      Wil je als organisatie graag informatie kunnen ontvangen / verwerken vanuit Zorgdomein? In dit artikel wordt uitgelegd wat je hiervoor precies moet doen. 1. Neem contact op met jouw accountmanager van SDB Groep De koppeling met Zorgdomein is een ...
    • Koppeling met Zorgdomein - Inrichting

      In SDB ECD kun je gegevens verzonden vanuit Zorgdomein inzien en overnemen. 1. Laat weten dat je de koppeling in gebruik wenst te nemen De koppeling met Zorgdomein moet geactiveerd en geconfigureerd worden. In Koppeling met Zorgdomein - Ingebruikname ...
    • Koppeling met Zorgdomein - Inzien en overnemen van gegevens

      In SDB ECD kun je gegevens verzonden vanuit Zorgdomein inzien en overnemen. 1. Laat weten dat je de koppeling in gebruik wenst te nemen De koppeling met Zorgdomein moet geactiveerd en geconfigureerd worden. In Koppeling met Zorgdomein - Ingebruikname ...
    • Handleiding BeaufortImporter

      Handleiding BeaufortImporter