Inloggen Quebble Pro app

Als je de app voor het eerst gebruikt, of als je inlogperiode verlopen is, moet je inloggen. Op Quebble Pro kun je op twee verschillende manieren inloggen:

Inloggen met emailadres en wachtwoord

Bij het openen van de app verschijnt het inlogscherm. Gebruik hier het e-mailadres en wachtwoord wat je ook voor Quebble Personeelsplanning gebruikt en tik op [Inloggen]. Kies voor [Automatisch inloggen?] als je de volgende keer wilt inloggen zonder nogmaals je e-mailadres en wachtwoord op te hoeven geven.

Inloggen met een QR-code

Als je niet in kunt loggen met een e-mailadres en wachtwoord, omdat je bijvoorbeeld via je bedrijfsnetwerk op Quebble inlogt, geen eigen inloggegevens voor Quebble Pro hebt, of omdat je liever niet je e-mailadres en wachtwoord intikt, kun je ook inloggen met behulp van een speciale QR-code.

Om deze code te vinden, ga je naar Quebble Personeelsplanning op een computer of tablet en, indien nodig, log je daar in met de bij jouw bekende inloggegevens. Ga vervolgens naar 'Mijn Account' rechts bovenin:

Op de pagina 'Mijn Account' vind je onder het kopje 'Apps' de speciale QR-code (te herkennen aan het Quebble Pro-icoon in het midden van de code):

Open nu Quebble Pro op je telefoon. Tik op de [QR]-knop op het inlogscherm:

Volg de instructies op het scherm en 'scan' de QR-code door de camera van je telefoon op het scherm met de QR-code te richten. Zodra de code gescand is, logt de app automatisch in met jouw account. Met deze manier van inloggen, stelt de app zich altijd in met [Automatisch inloggen?] ingeschakeld, zodat je niet iedere keer dat je de app start de QR-code hoeft te scannen.
Wanneer de app 10 dagen niet is geopend dient opnieuw de QR-code gescand te worden ongeacht automatisch inloggen aan staat of niet.

Let op! Gebruik je Quebble Pro op een Android-toestel? Dan is het belangrijk dat je toestel juist beveiligd is, anders kun je moeilijkheden ondervinden bij het inloggen.

Android biedt diverse manieren om je toestel veilig te kunnen ontgrendelen: geen beveiliging, ontgrendelen door alleen te vegen, door een pincode of wachtwoord in te voeren, door een patroon te tekenen of door gebruik te maken van biometrie (je vingerafdruk of gezichtsherkenning).

Om automatisch op Quebble Pro in te kunnen loggen, of om de QR-code te kunnen gebruiken, moet de beveiliging van je toestel minimaal op pincode, patroon of wachtwoord staan. Beschikt jouw toestel over een vingerafdrukscanner of gezichtsherkenning,? Dan adviseren we jou om dit te gebruiken.

Hoe je de beveiliging in kunt stellen, verschilt per toestel en per Android-versie. We adviseren je te kijken op bijv. de website van de leverancier van je toestel hoe je dit in kunt stellen. Voor een Samsung-toestel met Android 9 gaat het als volgt (grote kans dat het voor jouw toestel ook ongeveer zo werkt):

1.     Ga naar de Instellingen van je toestel.

2.     Ga naar 'Vergrendelscherm'.

3.     Tik op 'Type schermvergrendeling' bovenaan.

4.     Zorg ervoor dat je Patroon, Pincode of Wachtwoord kiest en stel dit in.

5.     Heb je je vingerafdruk of gezicht ook ingesteld? Dan kun je onder het kopje 'Biometrie' deze aanzetten om daar je toestel mee te ontgrendelen.

NB: Heb je automatisch inloggen ingeschakeld, dan kun je na het inloggen bij beide manieren kiezen om veilig in te loggen met behulp van je vingerafdruk, je toestelcode (op een Androidtoestel) of door gezichtsherkenning. We raden je aan hiervoor te kiezen, mits je toestel dit ondersteund.