Installeren, inloggen en eerste gebruik

Installatie

Om de SDB Ouderapp in gebruik te kunnen nemen, dient eerst de app geïnstalleerd te worden.
Dat kan vanuit de appstores op een smartphone telefoon.

Inloggen

Wanneer de app is geïnstalleerd, kan de app geopend worden en worden er eerst een aantal instellingen nagelopen.

Organisatie koppelen
Om de app te koppelen aan de juiste kinderopvangorganisatie dient eerst de organisatiecode ingevuld of de QR code gescand worden.

Deze is te vinden op het ouderportaal van de organisatie.
Inloggen
Daarna kan er worden ingelogd met het bekende emailadres en wachtwoord van de ouder.

Instellingen

Wanneer er voor de eerste keer wordt ingelogd in de app worden er een aantal instellingen doorgenomen die ingesteld kunnen worden.

Pincode
Als eerste wordt gevraagd een pincode in te stellen. Deze pincode dient nogmaals herhaalt te worden ter controle.

Face ID
Het is ook mogelijk om face ID in te stellen.

Meldingen
De app vraagt toestemming om meldingen te sturen. Deze instelling wordt op de telefoon opgeslagen en kan via de instellingen op de telefoon ook nog gewijzigd worden.
Er zal ook een aparte melding komen van de telefoon om hier toestemming voor te vragen.

Er zijn voor meldingen een paar verschillende instellingen:

Alle instellingen die zojuist doorlopen zijn, kunnen via de app altijd nog gewijzigd worden.
Meer informatie: Profiel ouder - App instellingen