Handleiding Quebble Pro App

De Quebble Pro App

Met de Quebble Pro kunnen alle medewerkers van de organisatie hun:
  1. Rooster inzien
  2. Uren inleveren
  3. Beschikbaarheid inzien en invoeren
  4. Verlof inzien en aanvragen
  5. Declaraties inzien en aanvragen

De Quebble Pro app is te downloaden in de Apple store of Google Play Store. Om de app te kunnen gebruiken is het belangrijk dat de medewerkers hun account eerst via de link activeren op de website van Quebble Personeelsplanning.

Startscherm

Bij het openen van de app wordt meteen het roosterscherm getoond met de geplande diensten van de aankomende periode.

Links bovenin via het ‘poppetje’ zijn de account instellingen van de app te vinden.

Onderaan staan vijf tabbladen

1. Rooster inzien
  2. Uren inleveren
  3. Beschikbaarheid
  4. Verlof
  5. Declaraties

Jouw Account

Links bovenin bevind zich een poppetje die doorverwijst naar het account van de ingelogde medewerker.

De medewerker kan hier een aantal instellingen (de)activeren voor het rooster, lezen welke nieuwe onderdelen zijn toegevoegd en uitloggen.

Via Rooster kan er een aantal instellingen ge(de)activeerd worden en kan er direct genavigeerd worden naar de vestiging.

Tab Rooster

Via het tabblad Rooster worden de aankomende diensten getoond per week. Het aantal weken dat vooruit bekeken kan worden, is afhankelijk van wat de organisatie heeft ingesteld

De dag, datum, vestiging en tijden worden standaard getoond in het overzicht.

Eventueel kan iedere medewerker zelf instellen om het adres van de locatie te tonen, collega’s tonen die op dezelfde groep staan en het weekend wel/niet te tonen.

Tab Uren

Met het tabblad Uren kunnen de uren ingeleverd, gewijzigd, toegevoegd en/of verwijderd worden.
Ook kan de week definitief gemaakt worden, indien alle uren verwerkt zijn.

Het overzicht opent in de nog te behandelen weken. Dit kunnen weken zijn waarbij uren nog ingeleverd moeten worden en/of de week definitief gemaakt moet worden.

Indien de medewerker wilt zien of een week al verwerkt is door de manager dan kan er gebruik gemaakt worden van het tabblad ingediend. Daar worden alle weken getoond die door de medewerker zijn ingediend.

Door op de week te klikken worden alle diensten getoond van die week.

Uren inleveren

Na het klikken op een week, worden alle dagen getoond waarop een planning staat.

Indien er geen diensten gewijzigd, toegevoegd en/of verwijderd hoeft te worden, dan kan er direct geklikt worden op alles indienen.

Voor het wijzigen en/of verwijderen van een geplande dienst, kan er geklikt worden op die dag.

Hier kan alles aangepast worden net zoals in de webversie van het werknemersportaal.

Een dienst verwijderen kan eenvoudig door onderaan op ‘verwijder dienst’ te klikken.

Door rechts bovenin op de ‘+’ te klikken, kan er een nieuwe dienst toegevoegd worden.

Definitief maken

Als een week definitief gemaakt kan worden, wordt onderaan een melding getoond “week definitief maken”.

Het definitief maken is een functie waarmee aangegeven wordt dat de week is afgerond.

Met het afronden van de week door het definitief te maken kijkt het systeem wat de gevolgen hiervan zijn.

Bv of er nog ergens in de week verlof open staat die niet is opgenomen, dan wordt het verlof ingetrokken.

Er volgt een melding met de gevolgen en de opbouw en afbouw van de compensatie uren.

Het slotje toont of de week wel/niet definitief is gemaakt.

De melding geeft aan wat de gevolgen zijn van het definitief maken is.

Als er een geweigerde dienst staat dan kan de week niet definitief gemaakt worden.

Een week kan pas definitief gemaakt worden als alle geplande diensten van de week ingeleverd zijn.

Tab Beschikbaarheid

Bij beschikbaarheid kan een beschikbaarheid ingevoerd worden en de planning ingezien worden.
Aan de bolletjes onder de datum wordt aangegeven wat er op die datum is.

Groen: Beschikbaarheid
Oranje: Geplande dienst
Rood: Ziekte
Blauw: Verlof
Paars: Speciaal Verlof

Door op de ‘+’ te klikken kan er een beschikbaarheid toegevoegd worden.

Tab Verlof

Bij het tabblad verlof wordt de actuele verlofstand getoond.

Blauw: Opgenomen verlof
Paars: Uitbetaald verlof
Oranje: Aangevraagd verlof
Groen: Beschikbaar verlof
Grijs: Compensatie uren

Op Aangevraagd verlof kan geklikt worden om te zien wanneer de medewerker al een verlof aanvraag heeft gedaan en welke aanvragen al behandeld zijn.

Door op de ‘+’ recht boven te klikken, kan er een verlofdag of periode aangevraagd worden.

Tab Declaratie

In het tabblad Declaratie kan een declaratie gedaan worden
Onder “in behandeling” staan de declaraties open die nog afgehandeld dient te worden door de manager. Onder behandeld staan de afgehandelde declaraties.

Rechts boven kan via de ‘+’ een declaratie aangevraagd worden. Bij soort declaratie kan er gekozen worden om welke declaratie soort het gaat.