Introductie werving en selectie

Introductie werving en selectie

Het gebruik van werving en selectie vindt plaats in SDB HR. In SDB HR kan een vacature worden aangemaakt, waar vervolgens kandidaten op kunnen solliciteren. Bij een sollicitatie worden er voor de kandidaat sollicitatiestappen gegenereerd. Betrokkenen in het proces kunnen deze stappen uitvoeren. Als alle stappen succesvol zijn doorlopen, dan kan een kandidaat instromen.  


Door een connectie te maken met de website van de organisatie kan er optimaal gebruik worden gemaakt van de module. De vacatures kunnen uit SDB HR worden opgehaald en getoond op de website. Kandidaten kunnen zich aanmelden op de vacatures en de gegevens van de kandidaten komen volledig automatisch in SDB HR terecht. 


Nadat een kandidaat aan SDB HR is aangeleverd, worden er stappen klaargezet voor degene die betrokken zijn in het sollicitatieproces. Deze stappen zijn flexibel in te richten zodat voor iedere vacature op een efficiënte manier een kandidaat kan worden gevonden. 

 

Als een kandidaat niet geschikt is voor een vacature, dan helpt het systeem bij de afwijzing. Vervolgens is het mogelijk om de kandidaat in portefeuille te bewaren. Hierin wordt rekening gehouden met de wettelijke bewaartermijn. 


Het proces van werving en selectie

Zie hieronder een visuele weergave van werving en selectie in SDB HR. Een connectie maken met de website is optioneel, maar sterk aan te raden. Als er geen connectie wordt gemaakt, dan dienen de kandidaten handmatig in SDB HR te worden ingevoerd. 


 

Werken met werving en selectie

De opties voor het gebruik van werving en selectie zijn ondergebracht onder de menuoptie “Werving en selectie”. Deze menuoptie is in SDB HR via het ≡ hamburger menu te benaderen en staat onder Organisatie. 


Nadat op de menuoptie “werving en selectie” is geklikt, opent onderstaand scherm. Er zijn tabs beschikbaar voor de Vacatures, Kandidaten, In Portefeuille en Sollicitatiestappen. Onder ieder tab kunnen bepaalde acties worden uitgevoerd of bepaalde gegevens worden ingezien. Zie de corresponderende artikelen voor meer informatie. 


Mogelijk zijn er minder opties beschikbaar. Dit is afhankelijk van de rechten van de ingelogde gebruiker. Daarnaast zijn kandidaat -en vacaturegegevens geautoriseerd per afdeling. In het hoofdstuk inrichting wordt toegelicht welke instellingen hier invloed op hebben. 


  • Related Articles

  • Kandidaat

   De tab Kandidaten bevat informatie over alle kandidaten die aan een vacature zijn verbonden. Er kunnen nieuwe kandidaten worden toegevoegd of bestaande kandidaten worden bewerkt/bekeken. Als er een connectie is gemaakt met de website organisatie, dan ...
  • Vacatures

   Onder het tab Vacatures zijn de vacatures terug te vinden. Dit is ook de plek waar nieuwe vacatures kunnen worden aangemaakt. Bewerken/bekijken van een bestaande vacature kan door op de regel te klikken. Nieuwe vacature aanmaken Klik op Nieuwe ...
  • Sollicitatiestappen

   Als een kandidaat op een vacature is geplaatst, dan zijn er voor de kandidaat sollicitatiestappen aangemaakt. Deze stappen kunnen door de toegewezen medewerkers worden uitgevoerd. Onder de tab Sollicitatiestappen zijn stappen terug te vinden die aan ...
  • Portefeuille

   De tab In Portefeuille bevat kandidaten die niet meer aan een vacature zijn verbonden. Door op een kandidaat te klikken openen zijn/haar gegevens. De kandidaat kan worden bericht via e-mail en kan op een vacature worden geplaatst om een nieuw ...
  • Zwangerschaps- en bevallingsverlof

   Met de komst van verlofregelingen, is de invoer van zwangerschaps- en bevallingsverlof verhuist naar verlof. Het registreren van zwangerschaps- en bevallingsverlof was een onderdeel van de verzuimmodule van SDB HR. De zwangerschaps- en ...