Levensfasebudget

Levensfasebudget

Levensfase budget

Iedere medewerker heeft een nieuw tabblad in de verlofkaart erbij gekregen “levensfasebudget”.

 

Het tabblad levensfasebudget heeft een aantal onderdelen.

Startsaldo
Het saldo waarmee een medewerker op het moment van aanvang mee start. Dit kan door middel van het potloodje aangepast worden.

 

Opgebouwd
Hier wordt het totaal aan opgebouwde levensfasebudget uren getoond.

Huidig jaar

Hiermee wordt het aantal levensfasebudget uren getoond die zijn opgebouwd in het huidige jaar. Medewerkers kunnen middels declaraties zelf bovenwettelijke verlofuren en compensatie uren boeken naar hun levensfasebudget.

 

Voorgaand jaar
Hiermee wordt het aantal levensfasebudget uren getoond die mee zijn gekomen van uit het voorgaand jaar. Bij het overzetten van het jaarverlof is er de optie om levensfasebudget uren over te zetten.

Opgenomen
Hier wordt het totaal aan levensfasebudget uren getoond die zijn opgenomen door de medewerker. Medewerkers kunnen door middel van speciaal verlof op te nemen op basis van levensfasebudget hier gebruik van maken

Beschikbaar
Hier wordt het totaal beschikbaar aantal levensfasebudget uren getoond.


Opbouwen van Levensfasebudget uren

Het opbouwen van Levensfasebudget kan door de medewerker zelf gedaan worden middels het indienen van een declaratie.

Hiervoor moet wel de instelling aangezet worden bij Instellingen / Systeeminstellingen / Werknemersportaalinstelling / Toestaan levensfasebudget overboeken via declaratie

 

Zodra deze instelling aanstaat is het mogelijk voor de medewerker om via een declaratie het vinkje aan te zetten ‘Omzetten naar levensfasebudget’.

Hierbij wordt het opgegeven aantal uur uit het gekozen type omgezet naar het levensfasebudget.

 

Na het indienen van een declaratieverzoek ziet de medewerker ook dat er gekozen is voor overboeking naar levensfasebudget bij de ingediende declaratie.

 

De leidinggevende ziet tijdens het verwerken van de declaraties ook het verschil als het een declaratie betreft het omzetten van de uren. Dit wordt dan aangegeven bij “soort”.

 

Zodra een medewerker een declaratie verzoek heeft ingediend, zal deze na goedkeuring van de leidinggevende zichtbaar worden op de levensfasebudget kaart.

 

In de verlofkaart van de medewerker zal bij het betreffende onderdeel onder gerealiseerd verlof / uitbetaald getoond worden welke uren zijn overgezet naar levensfasebudget.

 

Tevens is het voor leidinggevenden mogelijk om via het managementportaal een declaratie toe te kennen voor een medewerker. Hierbij kan er ook gekozen worden om uren over te boeken naar levensfasebudget.

 

Het omzetten van uren door middel van een declaratie  kan gedaan worden op bovenwettelijk verlof uren en compensatie uren. Het overboeken van uren kan ook gedaan worden in de Quebble Pro app.

Deze uren omzetting zal niet geëxporteerd worden aan het einde van de maand.

 

Seniorenverlof overboeken

Het is ook mogelijk om het seniorenverlof over te boeken naar het levensfasebudget.
Dit gaat door middel van een verlofcorrectie op seniorenverlof en kan ook alleen maar gedaan worden door een leidinggevende die hier rechten voor heeft.

Bij verlofcorrecties kan er gekozen worden voor seniorenuren / Overboeking naar levensfasebudget.



Kies hierbij voor af en voer het aantal uur in, gevolgd door het vinkje.


In de seniorenuren kaart zal nu een correctie getoond worden met het aantal uur dat overgeboekt is naar het levensfasebudget.
 

In de levensfasebudget kaart zal deze overboeking ook bij correcties getoond worden. 

  


Opnemen van levensfasebudget uren

Het opnemen van levensfasebudget uren kan middels speciaal verlof.
De keuze voor het opnemen van levensfasebudget kan afhankelijk zijn van de instellingen per organisatie of dit via een regeling eerst gedaan moet worden of dat de medewerker dit “vrij” mag gebruiken.

Zodra een medewerker levensfasebudget gaat inleveren via het werknemersportaal, dan krijgt de medewerker een overzicht over het geplande, ingeleverde en daadwerkelijk beschikbare levensfasebudget uren.

 

Zodra een leidinggevende de declaratie goedkeurt, zullen deze uren getoond worden in het levensfasebudget kaart bij opgenomen. 



Toevoeging namens werkgever

 

Conform CAO Kinderopvang kan de werkgever het eerst aantal uur namens werkgever verdubbelen.
Dit kan de leidinggevende direct toekennen op het moment dat een medewerker via declaratie een overboeking doet.

 

Zodra een leidinggevend een declaratie verzoek met een overboeking voor levensfasebudget krijgt en deze opent, verschijnt er een selectie rechts bij ‘extra aanvulling toevoegen’.

 

Door het aanvinken van deze optie kan de leidinggevende handmatig uren invoeren als toevoeging. 




Het aantal uur wat toegevoegd mag worden, wordt niet automatisch berekend en dient door de organisatie zelf berekend te worden.

In het itje staat ook hoeveel er berekend mag worden op basis van fulltime contract.

 

In totaal mag er op basis van 36 uur, er maximaal 12 uur toegevoegd worden door werkgever.

Zodra een leidinggevende uren heeft toegevoegd en de declaratie heeft goedgekeurd, zal deze toevoeging als correctie aan de levensfasebudget kaart toegevoegd worden.

 


De aanvulling staat ook op maximaal 12 uur en het systeem controleert ook of hieraan voldaan wordt. Mocht de medewerker eerder al 5 uur gekregen hebben en de werkgever gaat bij een volgende declaratie nog een 8 uur toevoegen, dan zal het systeem dit terugzetten naar het nog te mogen toekennen uren. Dat houdt in dat de 8 aangepast zal worden naar 7, zodat het totaal op 12 uur komt.

Als een leidinggevende toch meer dan 12 uur wilt geven, dan kan dit eventueel via een handmatige correctie op levensfasebudget.

Correcties

 

Bij verlofcorrecties is het mogelijk om correcties in te voeren voor het levensfasebudget.
Deze correcties zullen direct verwerkt worden op de levensfasebudget kaart.
 

Er zijn drie opties voor het toevoegen van een correctie.

Toevoeging werkgever
Deze zal automatisch komen op het moment dat een leidinggevende uren toekent via een declaratie van een medewerker.

Afrekening einde dienstverband
Deze correctie kan gebruikt worden als een medewerker uit dienst gaat om zo de kaart van het levensfasebudget kloppend te krijgen.

Overig
Hiermee kan een overige declaratie ingevoerd worden.

Urenverwerking

Als er gekozen wordt om uren toe te voegen aan de urenwerking en er wordt gekozen voor levensfase budget, dan wordt er een overzicht getoond hoeveel geplande uren er nog zijn, hoeveel ingeleverde uren en hoeveel uren levensfasebudget de medewerker nog heeft.

 

Export


Declaraties op basis van overboeking naar levensfasebudget worden niet meegenomen met de export.
Deze declaraties blijven zichtbaar bij de declaraties met een prullenbakje.

 

Jaarverlof overzetten

Levensfasebudget is ook toegevoegd aan de opties bij het jaarverlof overzetten. 


 

Zo kan er aan het einde van het jaar ook de eventuele overgebleven levensfasebudget uren over gezet worden naar het nieuwe jaar.

 

Quebble Pro app

 

In de Quebble Pro app is het ook mogelijk voor de medewerker om de declaraties om te boeken naar levensfasebudget.

Hier kan de medewerker ook bij een declaratie aanvinken als er uren overgezet moeten worden naar het levensfasebudget. 



Ook wordt in het verlof overzicht op de Quebble Pro app Levensfasebudget getoond.

Paars geeft aan hoeveel uur er overgeboekt is naar het levensfasebudget met eventueel het aantal aangevraagde uren.

 

 

Rapporten

In een aantal rapporten is het levensfasebudget toegevoegd. De toevoeging hier van is terug te vinden in de volgende rapporten:

·       Declaraties per medewerker

·       Gedetailleerde verlofkaart

·       Gedetailleerde verlofkaart extra

·       Verlofkaart

·       Speciaal verlof extra

·       Speciaal verlof rapport




    • Related Articles

    • Release 291 (13-5-2024)

      Release 290 is zojuist op de productie omgeving geplaatst en Release 291 is zojuist op de acceptatie omgeving geplaatst. Release 291 gaat op 27 mei in productie en bevat: 1 aanpassing, 2 nieuwe functionaliteiten, 2 doorontwikkelingen en 2 opgeloste ...
    • Release 293 (10-6-2024)

      Release 292 is zojuist op de productie omgeving geplaatst en Release 293 is zojuist op de acceptatie omgeving geplaatst. Release 293 gaat op 24 juni in productie en bevat: 1 aanpassing, 1 doorontwikkelingen en 5 opgeloste bugs. Hieronder vertellen we ...
    • Release 296 (22-7-2024)

      Release 295 is zojuist op de productie omgeving geplaatst Release 295 Release 296 is op de acceptatie omgeving geplaatst en kan getest worden. Release 296 gaat op 5 augustus in productie en bevat: 5 aanpassingen, 4 nieuwe functionaliteiten en 4 ...
    • Release 294 (24-6-2024)

      Release 293 is zojuist op de productie omgeving geplaatst en Release 294 is op de acceptatie omgeving geplaatst. Release 294 gaat op 8 juli in productie en bevat: 1 spotlight, 6 aanpassingen, 1 nieuwe functionaliteit, 5 opgeloste bugs en 4 ...
    • Release 295 (8-7-2024)

      Release 294 is zojuist op de productie omgeving geplaatst (let op inclusief 4 toevoegingen) Release 294 Release 295 is op de acceptatie omgeving geplaatst en kan getest worden. Release 295 gaat op 22 juli in productie en bevat: 1 aanpassing, 3 ...