SCORM module importeren

Belangrijk:  Deze functionaliteit betreft het publiceren van nieuwe SCORM-modules als Catalogus-items. Het vervangen van bestaande Catalogus-items is op dit moment niet mogelijk.
Tevens zijn eerder geüploade SCORM-modules via SDB Groep (voor de release van deze functionaliteit) niet in te zien.
Je kunt als beheerder zelf SCORM modules importeren in het SDB Leerplatform. Vanuit E-learningbeheer kunnen de modules rechtstreeks naar de catalogus worden gepubliceerd.

Interesse voor deze functionaliteit? Neem dan contact op met je relatiemanager.

Waar moet het importbestand aan voldoen?

1. Een zip-bestand wat het volgende bevat:
    1. Een manifest bestand dat in de root van het zip-bestand staat opgeslagen (niet in een onderliggende map);
    2. Het manifest bestand moet SCORM versie 1.2 zijn.

Werkwijze importeren

1. Navigeer naar Beheer -> E-learning beheer -> SCORM
2. Klik rechtsonder op het plus-icoon om het importscherm te openen:

3. Voer de naam in van de SCORM module
4. Klik op Selecteer bestand en voeg het zip-bestand toe, of sleep het zip-bestand naar het scherm
5. Klik op Aanmaken:

6. Test de module via de knop afspelen (door op de e-learning of op de 3 puntjes (rechts) te klikken:

7. Als de module wordt afgespeeld kun je deze publiceren zodat het in de Catalogus wordt getoond
8. Na het publiceren wordt er een label 'Catalogus' getoond zoals in de eerste afbeelding wordt weergegeven.

SCORM Arrangement

Tevens is het mogelijk om via E-learning beheer -> Arrangementen de geïmporteerde module toe te voegen aan een arrangement;
1. Klik rechtsonder op het plus-icoon om een nieuw arrangement aan te maken:

2. Voer een naam in voor het arrangement
3. Klik op Nieuw blok
4. Klik op E-learning onderdeel en selecteer in het nieuw geopende scherm de geïmporteerde SCORM module
5. Klik op Selecteren om de SCORM module toe te voegen aan het Arrangement:

6. Vul de overige velden in van het nieuw toegevoegde blok (optioneel)
7. Klik op Opslaan (rechtsboven) om het arrangement op te slaan.
Let op dat het arrangement alleen werkt mits de toegevoegde SCORM e-learning gepubliceerd is.