SDB Leerplatform - Updates 2024

Binnen het SDB Leerplatform wordt er gewerkt via een sprint waarbij er elke 2 weken een update plaats zal vinden.  Hierbij gaan we uit van enkele uitgangspunten, namelijk:
  1. Ontwikkel- & inrichtingswerkzaamheden worden in gepland in sprints van 2 weken aan de hand van onderstaand schema. Dit zorgt voor continuïteit en efficiëntie.
  2. Blokkerende problemen zonder tijdelijke oplossing (zogenoemde showstopper bugs) vallen buiten de reguliere update proces en worden zo spoedig mogelijk opgepakt, opgelost en beschikbaar gesteld in de vorm van een hotfix
  3. Werkzaamheden worden gepland op basis van de volledigheid van de informatie, geschatte doorlooptijd, de complexiteit van het werk en de beschikbare capaciteit.
  4. Grootschalige inrichtingswerkzaamheden gaan ten alle tijden in overleg.
  5. Kleinschalige inrichtingswerkzaamheden moeten volledig en conform afspraak (bijvoorbeeld in een vast format) worden ingediend voor de uiterlijke aanvraagdatum (zie onderstaand schema ter referentie in het 2de kolom)
    1. Werkzaamheden die voortvloeien uit een aanvraag worden normaliter ingepland in de direct daarop volgende sprint.
    2. Op basis van de hierboven genoemde redenen kan het voorkomen dat werkzaamheden in een latere sprint worden gepland of dat werkzaamheden meerdere sprints beslaan.

Er kunnen geen rechten worden ontleend aan de genoemde data in dit document.