Stamtabel Verzuimactie templates

Stamtabel Verzuimactie templates

De stamtabel verzuimactie templates is de basis van de wet Poortwachter acties. De acties worden aangemaakt zodra een nieuwe verzuimmelding in het proces volledig is goedgekeurd. Deze acties kunnen naar eigen inzicht van de organisatie aangepast en ingericht worden. 


Acties toevoegen en verwijderen:

De stamtabel verzuimactie templates is vooraf gevuld met de acties die zijn beschreven in de wet Poortwachter. Je kunt zelf extra acties toevoegen dan wel wijzigen of verwijderen.





Van iedere actie zijn meer details in te richten, deze staan hieronder:



Aantal dagen start actie: het aantal dagen vanaf de eerste dag van het verzuim waarop deze actie voor het eerst moet worden uitgevoerd.

Aantal dagen eind actie: het aantal dagen vanaf de eerste dag van het verzuim waarop deze actie voor het laatst moet worden uitgevoerd. Dit betreft alleen een informatieve melding waarbinnen het geacht wordt te hebben afgehandeld, heeft verder geen gevolgen.

Omschrijving: de titel van de actie zoals die aan de manager wordt getoond

Toelichting: een nadere verklaring wat en hoe de manager de actie moet uitvoeren

Document verplicht invullen: vink dit aan om ervoor te zorgen dat er altijd een document aan de actie moet worden gekoppeld voordat deze kan worden afgemeld

Document transformatie: vink dit aan om ervoor te zorgen dat een document met data templates dat hier in de stamtabel is toegevoegd, in een ingevulde variant kan worden gedownload door de gebruiker. Zie verder bij document transformatie.

Document: voeg hier een document toe dat een rol speelt bij het afhandelen van de actie. Er kan maximaal één document per actie worden toegevoegd.

Actie uitvoeren door accordatie functies: geef hier aan welke accordatie functie(s) de actie moeten uitvoegen. Indien je hier niets invult, dan wordt de actie bij alle accordeerders in de verzuimflow getoond.

Actie niet toepassen bij verzuimredenen: vul hier redenen uit de stamtabel verzuimredenen in om ervoor te zorgen dat bij verzuimmeldingen met die reden niet deze actie wordt aangemaakt. Zo kan je regelen dat bepaalde acties alleen bij bepaalde verzuimen worden uitgevoerd.

 Na het afsluiten van een verzuim (medewerker is hersteld gemeld) worden de acties die ná die datum vallen, weer verwijderd.

Tip: de gewijzigde tabel wordt toegepast op nieuwe verzuimen.



    • Related Articles

    • Stamtabel Documenten

      In de stamtabel documenten kun je een indeling maken met een hiërarchie van soorten documenten. Deze wordt als index gebruikt in het Personeelsdossier. Nadat deze stamtabel is ingevuld, zijn de documentsoorten op te nemen in een formulier. Zo zorg je ...
    • Stamtabel Beschikbaarheidsblokken

      In de stamtabel beschikbaarheidsblokken kunnen tijdsblokken ingevoerd worden. Deze tijdsblokken kunnen medewerkers in de Module Agenda kiezen om aan te geven of ze beschikbaar zijn om te werken. De beschikbaarheidsblokken kunnen per afdeling ...
    • Stamtabel Declaratieformuliersoorten

      Binnen een declaratie die eerder gespecificeerd is in de stamtabel declaratieformulieren, kan de werknemer een keuze maken uit verschillende soorten van deze declaratie. Definieer hier de beschikbare soorten. Houdt er rekening mee dat voor de module ...
    • Stamtabel Declaratielocaties

      De stamtabel declaratielocaties is bedoeld om vaste werklocaties binnen organisaties te standaardiseren. Medewerkers hoeven bij het indienen van declaraties deze locaties niet meer zelf op te zoeken en kunnen gelijk de betreffende locatie kiezen die ...
    • Stamtabel Verzuimredenen

      De stamtabel verzuimredenen kunnen naar eigen inzicht van de organisatie worden gevuld om een indeling van verzuimmeldingen mogelijk te maken. Let op dat een werkgever niet mag informeren naar de medische reden van een verzuim en deze ook niet mag ...