Stuurgegevens Verzuim

Stuurgegevens Verzuim

Menu-optie: SDB*Beheer | HR | Stuurgegevens

In dit deel van de stuurgegevens richt je in, hoe de applicatie moet reageren op frequent verzuim, wat het antwoord op de verzuimvragen is (zie stamtabel verzuimvragen), welke duurklassen er moeten gelden in het manager verzuimoverzicht en op de rapporten, enz.


Let op er dienen ook nog stamtabellen met betrekking tot verzuim gevuld te worden voor een correcte inrichting van de Module Verzuim.

Aanpasbaar tijdens accorderen: de manager kan de inhoud van de melding veranderen voordat hij hem goedkeurt.

Verwachte hersteldatum tonen: de medewerker moet een apart veld invullen met de datum waarop hij verwacht weer aan het werk te gaan. NB: deze datum wordt niet automatisch omgezet in de definitieve hersteldatum.

Tip: laat dit vinkje UIT en spreek af dat werknemers altijd de (definitieve) datum herstel direct invullen. Na het goedkeuren wordt die datum automatisch verwerkt. Het initiatief tot wijzigen ligt dan bij de werknemer, als blijkt dat hij niet op de vooraf opgegeven datum hersteld is.

Frequent verzuim aantal + maanden: indien de medewerker binnen het opgegeven aantal maanden het opgegeven aantal meldingen bereikt, worden de Frequent verzuim mededelingen getoond.

Verzuimtekst: een toelichting die bovenaan de nieuwe verzuimmelding wordt getoond.

Verzuim geen geldig antwoord tekst: een toelichting die wordt getoond als uit de verzuimvragen blijkt dat de medewerker geen verzuim mag invullen.

Standaard tekst verzuimnotitie: default voor het notitieveld in het verzuimproces. Meestal gebruikt voor de waarschuwing: “Vul hier geen medische gegevens in.”

Duurklasse kort verzuim + middellang verzuim + lang verzuim t/m aantal dagen: bepaalt in welke categorie een lopende verzuimmelding wordt getoond op het manager verzuimoverzicht en de verzuimrapporten.



    • Related Articles

    • Introductie Stuurgegevens

      Dit is een ‘verzamelscherm’ waarop je parameters kan inrichten. Deze parameters gelden voor de gehele organisatie. De koppen geven aan bij welk product de stuurgegevens precies horen. Er zijn stuurgegevens voor Declaraties, Personeel, Gebruikers ...
    • Account bij Evidos / Stuurgegevens

      Om met digitaal ondertekenen aan de slag te kunnen gaan dient er een account te worden aangevraagd bij Evidos. Het aanmaken van een account kan via de website van Evidos: www.ondertekenen.nl. Een andere mogelijkheid is een aanvraag te doen via mail ...
    • Toelichting ziektestatistiek verzuim

      SDB*Salaris ziektestatistiek, berekeningen conform Vernet verzuimstandaard. Aanpassing ziektestatistiek De rapportage ziektestatistiek in SDB*Salaris sluit aan bij de standaard die door Vernet is neergezet. Veel instellingen zijn geabonneerd op de ...
    • Beschikbare gegevens in datatemplates

      Hieronder zijn de gegevens terug te vinden die in datatemplates gebruikt kunnen worden. Bron In deze kolom staat de omschrijving van het veld zoals het in SDB Salaris of SDB HR in de medewerker basisgegevens op het scherm herkenbaar is. Kolom Tag Dit ...
    • Aandachtspunten overgang naar verlofregelingen

      Hieronder een aantal punten om rekening mee te houden: Verlofregelingen zal voor iedere klant met [ SDB HR | Personeel ] beschikbaar komen, hier is geen actie voor nodig. Zwangerschaps- en bevallingsverlof wordt straks niet meer via verzuim ...