Als een toestemming klaar is, publiceer je deze via Publiceren in het overzicht. Vanaf dat moment is de toestemming actief: ouders ontvangen (bij Ouderapp als kanaal) een melding en kunnen antwoorden. De status wijzigt van Aangemaakt naar Gepubliceerd.
Een gepubliceerde toestemming kun je op elk moment intrekken. De toestemming wordt dan onzichtbaar voor ouders en medewerkers, maar alle al gegeven antwoorden blijven bewaard. Je kunt een ingetrokken toestemming later opnieuw publiceren.
Bewerken
Een toestemming kun je alleen bewerken als deze nog de status Aangemaakt heeft, dus nog niet gepubliceerd is. Dit doe je door op het potlood‑icoon te klikken. Wil je een al gepubliceerde toestemming aanpassen? Trek hem dan eerst in en maak daarna een nieuwe versie aan.
Verwijderen
Als een toestemming nooit is beantwoord en nog de status Aangemaakt heeft, kun je hem volledig verwijderen. Heeft een ouder al een antwoord gegeven, dan kun je de toestemming niet meer verwijderen.