Vakanties

Bij Instellingen / Bufferuren / Vakanties kunnen per regio de schoolvakanties toegevoegd worden. Hierdoor kan er bij het invoeren van een bufferuren regeling rekening worden gehouden met schoolweken en vakantieweken.

Links staan de drie vakantieregio’s, in het midden kunnen de vakanties toegevoegd worden en rechts is het mogelijk om een selectie te maken waarvoor de vakantie geldt.

Toevoegen van vakantieperiode

Selecteer links de vakantieregio en klik vervolgens op

De volgende pop-up wordt geopend:

Er kunnen op twee manieren vakanties worden toegevoegd:

1.     De vakanties toevoegen die gemaakt zijn door de overheid

2.     Handmatig vakanties toevoegen

Er kan nu handmatig een begin- en einddatum ingevoerd worden of het vinkje bij regiovakantie toevoegen kan aangezet worden.

Bij regiovakantie toevoegen worden alle schoolvakanties zoals deze bepaald zijn door de overheid voor die regio toegevoegd. Hierin kunnen eventuele wijzigingen gemaakt worden, mochten er vakanties afwijken.

Na het klikken op toepassen verschijnen de vakanties in het midden van de pagina.

Door middel van het potloodje kunnen eventuele vakanties toegevoegd, gewijzigd en verwijderd worden.

De vakantieperiode kan toegepast worden aan de diverse organisatieniveaus rechts in het scherm.

Klik de gewenste niveau aan en vervolgens op opslaan. De vakantieperiode geldt dan voor de gekozen niveau(s).