Vrijstelling bekwaamheden geven aan medewerkers

Een vrijstelling verlenen aan een specifieke medewerker
Beheerders kunnen via de Afdelingen of in het Bekwaamheidspaspoort (via Gebruikerbeheer) bekwaamheden van een medewerker een vrijstellingen verlenen. Je gaat via afdelingen naar de medewerkers van je afdeling en selecteert de bekwaamheden. Klik op de gewenste bekwaamheid om naar gekoppelde medewerkers te gaan.

Ga naar gekoppelde medewerkers en kies de medewerker voor wie u vrijstelling wilt geven en klik op het pennetje icoon.

Geef hierbij vrijstelling tot de gewenste datum. U kunt op het kalender icoon klikken aan de rechterkant om de kalender te openen. Met de cursor in de jaartallenkolom selecteer je het gewenste jaartal. Met de cursor in de maanden kolom kies je de gewenste maand. Indien gewenst kan er een omschrijving en bijlage toegevoegd worden.
Druk vervolgens op 'Opslaan'.

​​​​
Een vrijstelling in bulk verlenen aan medewerkers
Beheerders kunnen in het bekwaamheidspaspoort van een medewerker via een 'multi-select' in 1 handeling tot 10 vrijstellingen verlenen. Hierbij kun je meerdere bekwaamheden selecteren om vervolgens in een 'popup menu' een vrijstelling te verlenen tot een gewenste datum (eventueel aangevuld met een opmerking).
Zoek hierbij de gebruiker op via Gebruikerbeheer. Open het tabblad Bekwaamheden en selecteer één of meerdere bekwaamheden in de multi- select om de vrijstellingen te verlenen.