Wettelijk verlof voorgaand jaar laten vervallen

Wettelijk verlof voorgaand jaar laten vervallen

Het restant wettelijk verlof voorgaand jaar laten vervallen kan via Instellingen/ Bulkmutaties / Verlof / Verlof laten vervallen.Voordat het wettelijk verlof voorgaand jaar kan komen te vervallen, is het belangrijk dat alle weken van 1 januari tot en met 1 juli goed gekeurd en definitief zijn gemaakt. Valt 1 juli midden in de week, dan moet de gehele week definitief worden gemaakt.

Nadat dit gebeurd is kan het restant wettelijk verlof voorgaand jaar laten vervallen gecorrigeerd worden.

Zodra er geklikt is op de knop, opent zich het volgende scherm


Links bovenin is te zien of alles definitief is gemaakt. Indien dit op ‘Nee’ staat dan werkt het verlof laten vervallen niet.In het informatieblok zijn de belangrijkste punten vermeld:In het midden bij ‘Opties’ kan het vinkje aangezet worden, waarna een gedetailleerd verlofkaart rapport gegenereerd kan worden.


In dit controle bestand worden alle medewerkers getoond met hun verlof overzicht. Dit controle bestand verschijnt rechts in het overzicht.


Het is belangrijk om het rapport na te kijken om te zien of alles zo goed staat. Indien er nog iets niet klopt, is er nu nog de mogelijkheid om dit aan te passen bij de medewerker. Na eventuele aanpassing kan er nogmaals een controle bestand gedownload worden.Indien de organisatie akkoord is met het CSV document, kan de knop ‘akkoord verlof laten vervallen’ gebruikt worden. Let hierbij op dat bij alle medewerkers die op de peildatum nog wettelijk verlof voorgaand jaar over hebben, daar een correctie wordt gedaan op de verlofkaart. Individuele aanpassingen kunnen handmatig achteraf gecorrigeerd worden bij de medewerker. Dit zal dan niet terug te vinden zijn in de controle bestanden.Rechts verschijnt er een nieuw document met daarin een overzicht van de medewerkers waarbij het wettelijk verlof voorgaand jaar is komen te vervallen.In de verlofkaart van de medewerker zal een correctie staan bij gerealiseerd verlof / correcties / wettelijk correctie / Ingelezen verlofcorrectie (vervallen verlof) 1-7-2022.
  • Related Articles

  • Vervallen bovenwettelijk verlof

   In het tabblad Rapporten is er onder Verlof / Speciaal verlof / Ziekte het rapport Vervallen bovenwettelijk verlof. In dit rapport worden alleen medewerkers getoond die na 5 jaar nog bovenwettelijk verlof voorgaand jaar hebben, die komen te ...
  • Jaar verlof overzetten

   Het jaar verlof overzetten kan via Instellingen / Bulkmutaties / Jaar verlof overzetten. Hiermee kan het jaarverlof van voorgaand jaar overgezet worden naar het nieuwe jaar. Bij het verlof overzetten is het volgende van belang: · Alle weken van de ...
  • Verlof / Ziekte

   Bij tabblad "Verlof / Ziekte" in de planning wordt een overzicht getoond van alle verlofaanvragen en ziekmeldingen van de geselecteerde vestiging voor dat jaar.
  • Speciaal verlof

   Speciaal verlof wordt ingevoerd via Personeelsinformatie (tabblad verlof). Tevens kan via Planning/Personeelsinformatie (tabblad verlof). In beide gevallen dient de juiste medewerker te worden geselecteerd. Na het opvragen van de verlofkaart worden ...
  • Speciaal verlof extra

   Het rapport geeft aan welke medewerkers voor welke periode en hoeveel uren speciaal verlof hebben gehad.