Wettelijk verlof voorgaand jaar laten vervallen

Het restant wettelijk verlof voorgaand jaar laten vervallen kan via Instellingen/ Bulkmutaties / Verlof / Verlof laten vervallen.

Voordat het wettelijk verlof voorgaand jaar kan komen te vervallen, is het belangrijk dat alle weken van 1 januari tot en met 1 juli goed gekeurd en definitief zijn gemaakt. Valt 1 juli midden in de week, dan moet de gehele week definitief worden gemaakt.

Nadat dit gebeurd is kan het restant wettelijk verlof voorgaand jaar laten vervallen gecorrigeerd worden.

Zodra er geklikt is op de knop, opent zich het volgende scherm

Links bovenin is te zien of alles definitief is gemaakt. Indien dit op ‘Nee’ staat dan werkt het verlof laten vervallen niet.

In het informatieblok zijn de belangrijkste punten vermeld:

In het midden bij ‘Opties’ kan het vinkje aangezet worden, waarna een gedetailleerd verlofkaart rapport gegenereerd kan worden.

In dit controle bestand worden alle medewerkers getoond met hun verlof overzicht. Dit controle bestand verschijnt rechts in het overzicht.

Het is belangrijk om het rapport na te kijken om te zien of alles zo goed staat. Indien er nog iets niet klopt, is er nu nog de mogelijkheid om dit aan te passen bij de medewerker. Na eventuele aanpassing kan er nogmaals een controle bestand gedownload worden.

Indien de organisatie akkoord is met het CSV document, kan de knop ‘akkoord verlof laten vervallen’ gebruikt worden. Let hierbij op dat bij alle medewerkers die op de peildatum nog wettelijk verlof voorgaand jaar over hebben, daar een correctie wordt gedaan op de verlofkaart. Individuele aanpassingen kunnen handmatig achteraf gecorrigeerd worden bij de medewerker. Dit zal dan niet terug te vinden zijn in de controle bestanden.

Rechts verschijnt er een nieuw document met daarin een overzicht van de medewerkers waarbij het wettelijk verlof voorgaand jaar is komen te vervallen.

In de verlofkaart van de medewerker zal een correctie staan bij gerealiseerd verlof / correcties / wettelijk correctie / Ingelezen verlofcorrectie (vervallen verlof) 1-7-2022.