Aanpassing weergave planning (aanvulling Release 288)

Tabblad voorkeuren aangepast

Het tabblad voorkeuren is verplaatst van een tabblad naar een instelling.
Deze instelling is terug te vinden op de planningspagina.

Deze instelling wordt standaard weergegeven voor alle medewerkers die toegang hebben tot de planning.

Met het recht op de planning kan de medewerker “voorkeuren bij het plannen” aan- en/of uitzetten en laat daarmee een weergave zien op basis van wat er gekozen is voor de planning. Het is een persoonlijke weergave van het tonen in de planning.

Na het klikken op   opent er een pop up. Deze pop up wijkt af van de pop up die getoond werd bij voorkeuren.

Oude pop up                                                           Nieuwe pop up

Afbeelding met tekst, schermopname, nummer, LettertypeAutomatisch gegenereerde beschrijving         Afbeelding met tekst, schermopname, nummer, LettertypeAutomatisch gegenereerde beschrijving

Bij voorkeuren voor plannen zijn er twee opties verplaatst in de applicatie en er zijn twee nieuwe opties toegevoegd.

Verplaatst

1. Eisen bij vervangen:
    1. Vervangers functie moet BKR hebben als originele medewerker dat ook had
    2. Vervangers functie moet exact gelijk zijn aan die van originele medewerker

Deze zijn verplaatst naar Instellingen /  Systeeminstellingen / Basisinstellingen. De reden van verplaatsing is omdat dit op organisatorisch niveau besloten moet worden en niet op individueel niveau. Aangezien de voorkeuren aangepast is naar individueel niveau is.

Nieuw toegevoegde opties

Weergave in de planning (geldt voor zowel horizontale als verticale groepsweergave
  1. Aansluitende diensten samengevoegd tonen
  2. BKR waarschuwing bij diensten verbergen

Aansluitende diensten samengevoegd tonen

Met de optie ‘aansluitende diensten samengevoegd tonen’, worden alleen diensten die aaneengesloten zijn samengevoegd. Let hierbij op dat diensten met verschillende statussen en diensten die niet aaneengesloten zijn, niet worden samengevoegd.

Ook openstaande diensten die een aangesloten tijd hebben worden niet samengevoegd getoond.
Diensten met verschillende uurcodes worden wel samengevoegd.

Weergave als optie niet actief is

Weergave als optie actief is

De diensten van medewerker Achmed zijn alle drie samengevoegd doordat deze aaneengesloten zijn. Tevens zie je in het scherm een ‘+’ verschijnen en door met de muis hierover heen te gaan worden alle drie de diensten getoond

Afbeelding met tekst, schermopname, Lettertype, nummerAutomatisch gegenereerde beschrijving

De diensten van medewerker Ali zijn niet samengevoegd getoond, doordat de diensten niet aaneengesloten zijn.

De diensten van medewerker Ibrahim zijn niet samengevoegd getoond, doordat de middag dienst een andere status heeft (speciaal verlof) dan de ochtend dienst.

Het icoon van de uitroepteken wordt niet getoond als de aaneengesloten diensten zijn samengevoegd.

BKR waarschuwing bij diensten verbergen

Met de optie ‘BKR waarschuwing bij diensten verbergen’ wordt het icoon niet meer getoond bij de diensten die niet mee tellen voor de BKR regeling.

Een dienst kan meerdere redenen hebben waarom deze niet mee geteld wordt voor de BKR:

1. Functie telt niet mee
  2. Groep telt niet mee
  3. Uurcode telt niet mee
  4. Status telt niet mee
  5. Openstaande diensten tellen niet mee

Dit zal dan voor alle mogelijkheden niet meer getoond worden in de planning.

Weergave als optie niet actief is

Weergave als optie actief is

Afbeelding met tekst, schermopname, lijn, LettertypeAutomatisch gegenereerde beschrijving