Accreditatie service gebruiken in het SDB Leerplatform

Accreditatie service gebruiken in het SDB Leerplatform

Wat is het?

(Zorg)medewerkers kunnen accreditatiepunten halen voor geaccrediteerde content. Dit kan content zijn die door SDB Groep wordt aangeboden maar ook via een externe aanbieder of eigen content.

Hoe werkt het?

Om geaccrediteerde content te kunnen gebruiken in het SDB Leerplatform zal er een koppeling gemaakt moeten worden via de dienst PE-Online en het SDB Leerplatform. Alle geaccrediteerde content moet bij PE-Online geregistreerd zijn. Ook moet de content-aanbieder geregistreerd zijn bij PE-Online. 

Soorten content 

  1. E-learning; PE-Online levert voor een e-learning altijd een CursusID aan. Als de e-learning uit meerdere modules bestaat die afzonderlijk punten opleveren dan dient naast het CursusID een ModuleID door PE-Online te worden aangeleverd. Een e-learning heeft een verloopdatum (vaak 1 jaar). Iedere versie kan een nieuw module ID krijgen zodat er zichtbaar is welke versie door een medewerker is behaald.
  2. Klassikale opleiding; hiervoor levert PE-Online een CursusID aan en per "bijeenkomst" dient een EditieID te worden aangeleverd. 
Navigeer naar de supportpagina Accreditatie instellingen voor informatie over hoe je de verschillende ID-codes kunt invoeren in het SDB Leerplatform.

Geaccrediteerde content van SDB Groep

SDB Groep heeft een eigen registratie bij PE-Online. In onze webshop kun je het overzicht zien van de content die wij bieden. Je kunt in onze webshop filteren op 'aantal accreditatiepunten' om de geaccrediteerde content te vinden. 

Geaccrediteerde content via een externe aanbieder

Om content via een externe aanbieder in het SDB Leerplatform te gebruiken, moeten zij geregistreerd zijn bij PE-Online. Mocht dit nog niet het geval zijn, kan de externe aanbieder contact opnemen met PE-Online. Zie de supportpagina van PE-Online voor meer informatie. Van PE-online ontvangen ze een 'UserID' en een 'UserKey' die nodig zijn om een koppeling te maken met het SDB Leerplatform. Voor het gebruik van een  klassikale opleiding dient hiervoor een apart contract te worden afgesloten bij PE-Online.

Aanvraag indienen voor Accreditatie Service

Om gebruik te kunnen maken van de accreditatie service in het SDB Leerplatform, kun je via een ticket aan support je verzoek indienen.
Vermeld daarbij de volgende gegevens: 
  1. Soort en naam content (e-learning, klassikale opleiding)
  2. Via welke (externe) aanbieder?
  3. UserID (van de externe aanbieder)
  4. UserKey (van de externe aanbieder)

    • Related Articles

    • Accreditatie foutcodes PE-Online

      Op de supportpagina Accreditatie Service gebruiken kun je meer lezen over de Accreditatie functionaliteit. We lichten je hier toe welke foutcodes er kunnen optreden en wat ze betekenen. Accreditaties Status inzien Medewerkers kunnen in hun eigen ...
    • Accreditatie instellingen

      In het SDB Leerplatform kun je als beheerder de accreditatiegegevens invoeren voor een een e-learning en/of klassikale opleiding. De accreditatiegegevens hoef je alleen maar in te vullen als dit om eigen content gaat of die van een externe aanbieder. ...
    • SDB Leerplatform: functioneel / Technisch ontwerp

      Hieronder wordt in een vereenvoudigde weergave getoond hoe het SDB Leerplatform functioneel / technisch ontworpen is. Links worden de bronsystemen aangeroepen en vanuit daar wordt er input opgehaald door verschillende systemen. In het SDB ...
    • SDB Leerplatform - Updates 2024

      Binnen het SDB Leerplatform wordt er gewerkt via een sprint waarbij er elke 2 weken een update plaats zal vinden. Hierbij gaan we uit van enkele uitgangspunten, namelijk: Ontwikkel- & inrichtingswerkzaamheden worden in gepland in sprints van 2 weken ...
    • Inloggen SDB Leerplatform

      Inloggen met inloggegevens van het SDB Leerplatform Als je het SDB Leerplatform wilt gaan gebruiken heb je via je werkgever inloggegevens ontvangen. Typ de URL van het SDB Leerplatform van jouw werkgever in je webbrowser, bijvoorbeeld ...