Mijn Leertraject - Groepen aanmaken

Om structuur aan te brengen voor het beheren van leertrajecten wordt geadviseerd om items onder te verdelen in groepen. Door het onder te verdelen in groepen kun je items bundelen en als er meerdere leertrajecten zijn kun jemakkelijk het juiste item vinden en bewerken. Om een groep aan te maken dient er minimaal één item aangemaakt te zijn in het Item beheer van Leertrajecten.
Voor meer informatie het aanmaken van items klik hier

Groepen  aanmaken

Om een groep aan te maken klik je op Groepen in het itembeheer van de Leertrajecten.

In het groepenbeheer kun je kiezen om items in te delen in een bestaande groep die al is aangemaakt of er kan een nieuwe groep aangemaakt worden. Kies in dit geval voor +Nieuwe Groep.

Geef de groep een passende naam en kleur en klik op Opslaan

De groep wordt definitief toegevoegd en is zichtbaar in de linkerkant van het scherm. Klik op de groep om de items in te delen in deze aangemaakte groep.
Door aan de linkerkant de items te selecteren kunnen deze met de pijltjesknoppen ingedeeld worden in de groep. Klik op Opslaan als de indeling compleet is.

De items worden in het Itembeheer nu getoond in de groep.