Release 289 (15-4-2024)

Release 289 (15-4-2024)

Release 288 is zojuist op de productie geplaatst en Release 289 is zojuist op de acceptatie omgeving geplaatst en gaat op 29 april in productie en bevat: 1 mededeling, 1 nieuwe functionaliteit, 2 doorontwikkelingen en 1 bug. Hieronder vertellen we je er alles over.



MEDEDELINGEN

Server migratie 

In het weekend van 27 en 28 april zullen er werkzaamheden plaatsvinden aan SDB Quebble Personeelsplanning. Hierdoor is de dienst voor een bepaalde tijd niet beschikbaar.

De Quebble applicatie wordt verhuisd naar een nog stabielere en veiligere omgeving. We stellen alles in het werk om deze verhuizing zoveel mogelijk voor de gebruikers ongestoord te laten plaatsvinden. Echter in het genoemde weekend van 27 en 28 april de applicatie gedurende enige tijd niet beschikbaar zijn. Dit geldt voor de webapplicatie, maar ook voor de Quebble pro app.

Start werkzaamheden: zaterdag 27 april 8.00 uur
Verwacht einde werkzaamheden: zondag 28 april 20.00 uur

Veranderingen waar mogelijk actie op moet worden ondernomen

Het IP-adres wordt gewijzigd. Het is belangrijk op dit te wijzigen waar nodig.
Het oude IP-adres is: 136.144.202.71
Het nieuwe IP-adres is: 178.248.157.233


NIEUWE FUNCTIONALITEITEN

Verlofaanvragen buiten contract 

  • Het was al mogelijk dat medewerkers verlof konden aanvragen na het einde van hun contractdatum.
  • Dit is veranderd naar een instellingen voor de organisatie.
  • Via Instellingen / Systeeminstellingen / Basisinstellingen is er een nieuwe instelling toegevoegd:
  • Er kan nu bewust gekozen worden of er wel/geen toestemming is om verlof aan te vragen na contractperiode.
  • Let op: verlof na contractdatum wordt niet getoond op de huidige verlofkaart, omdat dit gebonden is aan de lopende contractdata. 
  • Zodra een contract verlengt wordt, zal de reeds aangevraagde en/of goedgekeurde verlofaanvraag getoond worden. Indien de verlofaanvraag al goedgekeurd is, zullen de uren die bij de verlofaanvraag horen niet automatisch aangepast worden. De medewerker dient de uren correct in te leveren conform de afspraken binnen de organisatie.


DOORONTWIKKELINGEN

Levensfasebudget 

Toevoegen levensfasebudget

  • Op dit moment zijn de ontwikkelaars bezig met de ontwikkeling om levensfasebudget netjes te tonen binnen de SDB Quebble Personeelsplanning. 
  • Hierbij gaat het om het tonen, kunnen opnemen en kunnen declareren van het levensfasebudget.
  • Zodra dit afgerond is, zullen alle organisaties de mogelijkheid hebben om dit te kunnen testen. 


BKR aanpassing vanaf 1-7-2024

Vanaf 1-7-2024 zijn er een aantal CAO aanpassing die van invloed zijn op de SDB Quebble Personeelsplanning.

Belangrijkste aanpassing die van toepassing zijn voor SDB Quebble Personeelsplanning:

  • De maximale groepsgrootte voor BSO wordt verhoogd naar 30 kinderen.
  • BKR dient overstijgend aan groepsniveau aangegeven te kunnen worden.

De ontwikkelaars zijn bezig met de aanpassingen binnen SDB Quebble Personeelsplanning. Zodra dit afgerond is, zullen alle organisaties de mogelijkheid hebben om dit te kunnen testen voor 1 juli. 


OPGELOSTE BUGS

Instellingen

Weekrooster tonen

  • Als er in de werknemersportaal instellingen gekozen was om 'Weekrooster volledig tonen voor de aankomende x weken in de toekomst', dan werd niet de correcte data getoond. 
  • Nu wordt de gekozen aantallen weken volledig getoond.

Rapporten

Geplande versus contract check

  • Het kon voorkomen dat het rapport 'Geplande versus contract check' een foutmelding gaf. Dit is opgelost.


Verder zijn er diverse klantgerichte tickets opgelost. Deze zullen via de conversatie in het serviceportaal gecommuniceerd worden.


Deze release notes zijn terug te vinden in het kennisportaal waar tevens een PDF is toegevoegd.
 

Release Kennisportaal

    • Related Articles

    • Release Proces

      Het uitleveren van opgeloste bugs en nieuwe features zal verplaatst worden van de dinsdagavond naar de maandagavond De dinsdag na de live release zal de nieuwe release op de acceptatie omgeving gezet worden met de nieuwe opgeloste bugs en/of features ...
    • Release 298 (19-8-2024)

      Release 297 is zojuist op de productie omgeving geplaatst Release 297 Release 298 is een "Wist je dat?" release notes met handige informatie en links. De uitlevering van release 297 vindt in de avond plaats tussen 18.30 - 20.30 uur. Release 298 In ...
    • Release 300 (16-9-2024)

      Release 299 is zojuist op de productie omgeving geplaatst Release 299 Release 300 is op de acceptatie omgeving geplaatst en kan getest worden. Release 300 gaat op 30 september in productie en bevat: 1 spotlight, 1 doorontwikkeling en 3 opgeloste bug. ...
    • Release 297 (5-8-2024)

      Release 296 is zojuist op de productie omgeving geplaatst Release 296 Release 297 is op de acceptatie omgeving geplaatst en kan getest worden. Release 297 gaat op 19 augustus in productie en bevat: 1 spotlight, 2 nieuwe functionaliteiten, 1 ...
    • Release 293 (10-6-2024)

      Release 292 is zojuist op de productie omgeving geplaatst en Release 293 is zojuist op de acceptatie omgeving geplaatst. Release 293 gaat op 24 juni in productie en bevat: 1 aanpassing, 1 doorontwikkelingen en 5 opgeloste bugs. Hieronder vertellen we ...