Release 294 (24-6-2024)

Release 293 is zojuist op de productie omgeving geplaatst en Release 294 is op de acceptatie omgeving geplaatst. Release 294 gaat op 8 juli in productie en bevat:
1 spotlight, 6 aanpassingen, 1 nieuwe functionaliteit, 5 opgeloste bugs en 4 aanpassingen Quebble Pro app. Hieronder vertellen we je er alles over.

De uitlevering van de release op productie vindt altijd in de avond plaats.

SPOTLIGHT

BKR wijzigingen 1-7-2024

Alle wijzigingen die vermeld zijn in sprint 293 staan op productie.

• Vergeet niet om de BKR type per groep in te voeren, anders wordt er vanaf 1-7-2024 geen BKR berekening meer getoond worden in de planning.

BKR Instructie

AANPASSINGEN

Levensfasebudget

Vinkje levensfasebudget in declaratie

• Bij Instellingen / Systeeminstellingen / Werknemersportaal instelling staat de nieuwe instelling "Toestaan levensfasebudget overboeken via declaratie".
  • Met deze instelling kan de organisatie zelf kiezen of een medewerker wel/niet levensfasebudget mag overboeken via een declaratie.
  • Let op de instelling staat standaard uit.

Aantal uur levensfasebudget tonen in urenverwerking

• Als er uren toegevoegd/aangepast worden voor een medewerker via de urenverwerking op basis van levensfasebudget, dan word nu ook het aantal beschikbare uren uit de levensfasebudget kaart getoond.

Correcties op levensfasebudget kunnen doen

• Het is mogelijk gemaakt om een correctie te kunnen uitvoeren op de levensfasebudget kaart.
  • Dit is toegevoegd bij verlofcorrectie en via de dropdown kan er gekozen worden voor Correcties levensfasebudget.
  • Na het invoeren van een correctie, wordt deze getoond op de levensfasebudget kaart.

Planning

Automatisch terug scrollen naar boven

• Als er onderaan de pagina van het tabblad planning een wijziging gedaan werd bij een dienst, dan scrolde het systeem na opslaan automatisch naar boven. Dit is aangepast.

Rapporten

Beschikbaarheid

• Als een medewerker op een dag meerdere tijden een beschikbaarheid heeft ingevoerd, dan werd op de vervolgregels niet de naam van de medewerker getoond. Dit is aangepast.

Jaarrapport per medewerker

• Er waren twee kolommen die niet de juiste accentkleur hadden. Dit is aangepast.

NIEUWE FUNCTIONALITEITEN

Speciaal verlof

Organisatie kunnen zelf kiezen welke speciaal verloftype getoond wordt bij medewerker zonder of met een regeling

• Bij Instellingen / Systeeminstelling / Werknemersportaal is er een nieuwe knop toegevoegd.
  • Met deze knop kunnen organisaties zelf kiezen welke speciaal verloftypes met of zonder regeling getoond wordt bij de medewerkers in het werknemersportaal en in de Quebble Pro App.
  • Na het klikken op de knop wordt er een overzicht getoond van de speciaal verloftypes die de organisatie heeft.
  • Als het schuifje groen is, dan moet er een speciaal verlofregeling toegevoegd worden bij de werknemer, anders kan de medewerker geen uren inleveren voor dat speciaal verloftype.

OPGELOSTE BUGS

Declaraties

Declaraties op organisatorische eenheid

• Als er een declaratie door een medewerker ingediend, werd op basis van organisatorische eenheid, werd dit niet getoond in het managementportaal 'Mijn taken'. Dit is aangepast.

Feestdagen verlof

Aanzetten feestdagen verlof

• Als een organisatie gebruikt maakt van JUS, werd feestdagen verlof niet altijd aangezet voor de medewerkers. Dit is aangepast.

Instellingen

Organisatie

• Als een vestiging een einddatum heeft in de toekomst, dan kon er geen speciaal verlofregeling meer voor die vestiging gekozen worden. Dit is opgelost.

Planning

Bezettingsrooster

• Als een groep in de benaming een punt (.) heeft staan dan werd alle wat voor de punt stond, niet getoond in de groepsnaam. Dit is aangepast.

Jaarurenpaneel

• In kolom 'Contract lineair' werd op zondag een extra week aan contracturen meegeteld. Dit is aangepast.

QUEBBLE PRO APP

Android

Er zijn diverse aanpassingen gedaan op de Quebble Pro app voor Android gebruikers.

• In het tabblad Rooster worden nu alle collega's getoond die op dezelfde dag op de groep werken.
  • In het tabblad Uren is de zoekfunctie verbeterd. Bij het zoeken op naam van de locatie, worden nu alle onderliggende groepen ook getoond.

iOS

Er zijn diverse aanpassingen gedaan op de Quebble Pro app voor iOS gebruikers.

• In het tabblad Uren is de zoekfunctie verbeterd. Bij het zoeken op naam van de locatie, worden nu alle onderliggende groepen ook getoond.
  • Het kon voorkomen dat de app plotseling afsloot. Dit is opgelost.
  • Het overboeken van speciaal verlof kan alleen als de organisatie deze instelling aan heeft staan.

Verder zijn er diverse klantgerichte tickets opgelost. Deze zullen via de conversatie in het serviceportaal gecommuniceerd worden.

Deze release notes zijn terug te vinden in het kennisportaal, waar tevens een PDF is toegevoegd.

Release notes