Vraag
Kan er binnen SDB ECD gebruik gemaakt worden van Episodes en hoe werkt dit dan?
Antwoord
Ja het is mogelijk om met episodes te werken. Dit zijn elementen die vooral door een behandelaar worden gebruikt en waaraan (PDA-)doelen kunnen worden gekoppeld en waarop kan worden gerapporteerd.
Als het werken met episodes voor jouw organisatie is geactiveerd (dit kan aangevraagd worden middels een ticket op het klantportaal), dan kun je de betreffende gebruikers rechten geven om episodes te zien en te beheren. Dat doe je via de gelijknamige permissie in de functierol (Beheer - Autorisatie - Rollen).
Een gebruiker kan een nieuwe episode aanmaken via het Doelen tabblad van het zorgplan, via de knop [Nieuw] en dan vervolgens kiezen voor "Episode".
Het is mogelijk om te rapporteren op een episode. Dit doe je via de actieknop voor de betreffende episode, vanuit het Doelen tabblad.

De rapportage wordt dan vervolgens automatisch aan de episode gekoppeld, op een gelijkaardige manier als dat ook voor doelen, OMAHA en MIKZO geldt.
Via de actieknop kun je vervolgens alle gekoppelde rapportages voor die episode opvragen.
Werk je als organisatie met episodes, dan moet je bij het registreren van een doel (PDA) verplicht de connectie maken met de episode. Dit doe je rechts bovenin, in plaats van het reguliere levensdomein.
In het Doelen tabblad wordt elke episode apart weergegeven. De episodes worden gesorteerd van nieuw naar oud (op basis van begindatum). Elk doel dat aan een episode is gekoppeld wordt ook weergegeven.
Je kunt nog steeds dezelfde acties doen op een doel (rapporteren, ...). Een rapportage gekoppeld aan een doel zal ook bij de gekoppelde rapportage van de episode worden getoond.
De cliëntacties "Einde zorg", "Overlijden" en "Zorgplan beëindigen" zorgen ervoor dat een episode met de betreffende einddatum afgesloten wordt.