05-09-2023 Release Notes

Nieuwe Functies

·       Speciaal verlof

o   De benaming van ouderschapsverlof is aangepast naar:

§  Betaald ouderschapsverlof

§  Onbetaald ouderschapsverlof

o   Het tonen van de verschillende speciaal verlof redenen is aangepast.

§  Indien er voor een medewerker geen speciaal verlofregeling in het systeem staat, dan kan de medewerker bij het inleveren van de uren alleen nog maar kiezen voor bijzonder verlof.

§  Heeft de medewerker wel een speciaal verlofregeling in het systeem staan, dan kan alleen voor de opgegeven speciaal verlof reden of bijzonder verlof gekozen worden.

§  Dit geldt voor het inleveren voor zowel op het web als app.

·       Planning - Dienst vervangen

o   Er zijn twee keuzes gemaakt voor het vervangen van diensten:

§  Vervangers functie moet BKR hebben als originele medewerker dat ook had

§  Als deze functie aangezet wordt en de originele medewerker heeft een BKR functie, dan moet de vervangende medewerker ook een BKR functie hebben.

§  Vervangers functie moet exact gelijk zijn aan die van originele medewerker

§  Als deze functie aangezet wordt, dan wordt er alleen gekeken naar medewerkers met exact dezelfde functie benaming.

o   Deze functionaliteit kan ingesteld worden bij het tabblad “Voorkeuren” (afbeelding 1).

o   Belangrijke aandachtspunten

§  De functionaliteit staat standaard uit

§  Als deze functionaliteit aangezet wordt, dan geldt dit voor de gehele organisatie.

Fixes

·       Bufferuren

o   Bij het invoeren van een patroon werd week 41 en week 51 niet meegenomen bij een schoolweken selectie. Dit is aangepast.

§  Bij reeds ingevoerde schoolweken is dit gelijk toegepast.

·       Declaraties

o   Bij het goedkeuren van declaraties op Organisatorische Eenheid wordt nu het dienstverband van de medewerker getoond.

·       Export

o   Het uitdraaien van een Export is aangepast, zodat deze pas na afloop van de maand gedraaid kan worden.

·       Instellingen

o   Instellingen werknemersportaal

§  Indien de instelling ‘weekrooster tonen voor de aankomende weken in toekomst’ aan staat, werd deze niet volledig getoond in het werknemersportaal en app. Dit is aangepast.

o   Organogram

§  Bij het aanmaken van nieuwe groepen in het organogram werd het systeem steeds trager. Dit is aangepast.

·       Personeel

o   Persoonsgegevens beheren

§  Indien er een getypt personeelsnummer bij een medewerker stond, kwam er een foutmelding zodra er geklikt werd op Personeelsgegevens beheren. Dit is opgelost.

o   Medewerker toevoegen

§  Indien er geen correcte postcode en/of huisnummer ingevoerd werd, werd bij het opslaan de foutmelding ‘Excuses er ging iets fout’ getoond. Dit is aangepast door een rode melding te plaatsen bij het onderdeel dat niet correct is ingevuld.

o   Plaatsingen

§  Indien een dienst met status ziek, verlof en/of speciaal verlof vervangen wordt, werd de originele dienst niet meer getoond bij de medewerker in het tabblad Plaatsingen. Dit is opgelost en de dienst wordt nu ook schuin gedrukt getoond (afbeelding 2).

·       Planning

o   Vervangen

§  Bij het vervangen van een ziekte dienst naar de oproeppool, werd de pauze niet meegenomen. Dit is aangepast.

o   Verlof en ziekte

§  Indien een medewerker ziek gemeld is en de medewerker vraagt tijdens ziekteperiode verlof aan, dan bleef de status Ziekte van toepassing op de dienst. Volgens de CAO geldt in dat geval dat status Verlof voorrang krijgt. Dit is aangepast.

§  Let op de kleur kan nog afwijken, dit zal in een later release opgelost worden.

·       Rapport

o   Gewerkte uren per medewerker

§  Bij het uitdraaien van het rapport werd de dienst van de maandag van de week erop ook getoond. Dit is opgelost.

o   GGD dagoverzicht

§  Indien een medewerker was verwijderd uit het systeem, kwam er een foutmelding bij het openen van het rapport. Dit is aangepast.

§  Gerealiseerde uren die verwijdert werden vanuit de Urenverwerking werden getoond in het rapport als deze aangemaakt werkt op basis van gerealiseerde data. Dit is aangepast.

o   Vervallen bovenwettelijk verlof

§  In het rapport werden de correcties niet correct meegenomen in de kolom Bovenwettelijk verlof opgenomen. Dit is aangepast.

o   Jaarrapport medewerker

§  De afrondingen zijn in alle kolommen aangepast naar 2 decimalen.

§  Tevens is de benaming veranderd naar 'Jaarrapport medewerker' i.p.v. 'Verschillenlijst jaarrapport per medewerker'.

o   Gedetailleerde verlofkaart rapport (extra)

§  De afrondingen zijn in alle kolommen aangepast naar 2 decimalen.

·       Rollen & Rechten

o   Bij het verwijderen van meerdere gebruikers werd het systeem traag. Dit is aangepast.

·       Speciaal verlof

o   Indien er een speciaal verlofregeling ingevoerd was met een decimaal, dan werd deze achter de afspraak bij totaal uur afgerond. Dit is opgelost.

·       Verlofkaart

o   Indien de instellingen ‘Dagen tonen bij (buffer)compensatie’ aanstaat, dan werd deze instelling niet correct toegepast bij het uitdraaien van de PDF van de verlofkaart. Dit is opgelost.

Verder zijn er diverse klantgerichte tickets opgelost. Dit zal via de conversaties gecommuniceerd worden.

Quebble Kindplanning i.c.m. Quebble Personeelsplanning

·       Inloggen Quebble op de Groep

o   Geplande diensten met status verlof, ziekte en/of speciaal verlof

§  Als een medewerker een dienst had met status verlof, ziekte en/of speciaal verlof, dan kon deze medewerker niet meer inloggen op de Quebble op de groep app. Dit is aangepast.

·       Tonen van vestigingen in Quebble op de Groep

o   Als een medewerker bij ‘rollen per gebruiker’ een selectie aan had staan op bepaalde vestigingen en via rechten het vinkje aan had staan op ‘Quebble op de Groep - alle gegevens en locaties inzien’, dan werd alleen de selectie getoond. Dit is aangepast.

Quebble Pro App

Er komt deze week voor zowel de iOS versie als de Android versie een update voor de Quebble Pro App beschikbaar. De wijzigingen voor de Android versie is groter, omdat deze bijgewerkt is met alle features die al eerder uitgebracht zijn op iOS.

Het is belangrijk dat alle medewerkers de app updaten.

Wijzigingen iOS

·       Roosterscherm

o   Wanneer de medewerker naar het roosterdetailscherm gaat (door op een dienst te tikken), wordt het telefoonnummer van de betreffende groep of locatie waarop de medewerker is ingeroosterd getoond, mits dit door de organisatie opgegeven is.

o   Zodra op het roosterdetailscherm een telefoonnummer voor de groep of locatie opgegeven is, dan kan dit nummer direct vanuit de app gebeld worden, door op de knop Locatie bellen te tikken.
Let op: afhankelijk van het telefoonabonnement, kan de telefoonaanbieder hiervoor kosten in rekening brengen.

·       Mijn Quebble Pro

o   Achter de naam van de medewerker wordt het personeelsnummer getoond.

·       Verlof

o   De verlofkaart in de app toont snel het aantal uren wat beschikbaar is, gebruikt is en/of opgebouwd hebt.

o   Een meer gedetailleerde verlofkaart wordt getoond op de website (het Werknemersportaal). Onderaan de verlofkaart wordt hierover een reminder getoond.

Wijzigingen Android

·       Roosterscherm

o   Op het rooster waren feestdagen alleen te zien indien de medewerker daadwerkelijk ingepland stond. Om te voorkomen dat de medewerker een feestdag zou missen, wordt dit nu altijd getoond op het rooster.

o   Wanneer de medewerker naar het roosterdetailscherm gaat (door op een dienst te tikken), wordt het telefoonnummer van de betreffende groep of locatie waarop de medewerker is ingeroosterd getoond, mits dit door de organisatie opgegeven is.

o   Zodra op het roosterdetailscherm een telefoonnummer voor de groep of locatie opgegeven is, dan kan dit nummer direct vanuit de app gebeld worden, door op de knop Locatie bellen te tikken.
Let op: afhankelijk van het telefoonabonnement, kan de telefoonaanbieder hiervoor kosten in rekening brengen.

·       Declaraties

o   Compensatie uitbetalen van een voorgaand jaar is mogelijk gemaakt, indien van toepassing en als de organisatie dit toestaat.

o   Bij het inkijken van eerder ingediende reiskostendeclaraties, wordt het aantal opgegeven kilometers niet meer afgerond. Ook wordt de prijs per kilometer en de formatie waarop de reiskosten geboekt zijn getoond, indien van toepassing.

o   Bij het indienen van Declaraties op formatie (dienstverband), wordt de gekozen formatie nu correct opgeslagen.

o   Bij het indienen van Declaraties op groep, worden nu alleen groepen en/of locaties getoond die (nog) beschikbaar zijn voor de gekozen datum.

o   Als de medewerker bij het indienen van een Declaratie een foutmelding kreeg, hoeft de medewerker niet meer opnieuw de datum te selecteren.

·       Uren

o   De tekst van de melding is aangepast die de medewerker te zien kreeg als er uren geprobeerd werd in te leveren op een planning die nog niet vergrendeld is.

o   Bij het kiezen van een groep en/of locatie als de medewerker uren indient, worden nu alleen groepen en/of locaties getoond die (nog) beschikbaar zijn voor de gekozen datum.

·       Verlof

o   De verlofkaart is nu ook altijd up-to-date als de app wordt geopend. Mocht de medewerker de app nog open hebben staan op de achtergrond, dan kun de verlofkaart ook handmatig ververst worden.

o   Het is nu mogelijk om een verlofaanvraag van 0 uur in te dienen, zolang het maar een aanvraag voor een hele dag of een periode is.

o   De verlofkaart wordt nu ook getoond als de medewerker een nul-urencontract heeft.

o   De verlofkaart in de app toont het aantal uren wat de medewerker over, gebruikt en/of opgebouwd heeft. Voor een meer gedetailleerde verlofkaart, kan de medewerker terecht op de website (het Werknemersportaal). Onderaan de verlofkaart wordt hiervoor een reminder getoond.

·       Mijn Quebble Pro

o   Achter de naam van de medewerker wordt het personeelsnummer getoond.

·       Overige

o   Het roosterscherm toonde soms de melding "Geen geplande diensten gevonden" na het inloggen met gebruikersnaam en wachtwoord in de app. Ook werd in dat geval de naam & e-mailadres van de medewerker niet getoond op het Mijn Quebble Pro-scherm. Dit is aangepast.

o   Diverse onderdelen van de app zijn up-to-date gebracht naar de laatste standaarden vanuit Google/Android.

o   De app vereist nu een toestel met Android 6.0 of hoger.

Al deze wijzigingen zijn ook te lezen voor de medewerkers in de Quebble Pro App, bij account / nieuw in deze versie.