14-11-2023 Release Notes

Mededeling

·       Deze release wordt op 14 november 2023 in de avond op productie gezet.

·       Reminder testen Major release Planning

o   De Major release Planning staat klaar om getest te worden op de aparte testomgeving.

o   Alle organisaties hebben hier een mail over ontvangen op 31 oktober.

o   Tot 17 november kan dit getest worden.

o   Eventuele bevindingen kunnen gemeld worden via een ticket in het serviceportaal.

o   Indien alles goed gaat, wordt de Major Release Planning z.s.m. uitgerold op de productie omgevingen.

Nieuw

·       Export huidige maand

o   In de release van 5-9-2023 is het exporteren alleen achteraf mogelijk gemaakt.

o   Echter kan het voorkomen dat het wel nodig is om de huidige maand al te exporteren.

o   Hiervoor is er een instelling gemaakt die aangezet kan worden door de ServiceDesk.

§  Via een ticket in het serviceportaal kan deze optie aangevraagd worden.

Fixes

·       Bezettingsrooster

o   Handmatige wijziging behouden

§  Als in de planning een handmatige wijziging, handmatig een dienst werd verwijdert of handmatig een dienst werd vervangen, dan werden deze terug op de planning geplaatst zodra de bezettingsrooster opnieuw werd ingevoerd en gekozen werd voor de optie “handmatige wijziging behouden”. Dit is aangepast.

·       Bulkmutaties

o   Het kon voorkomen dat er een foutmelding kwam bij het definitief maken via de bulkmutaties. Dit is opgelost.

·       Instellingen

o   Organisaties

§  Het was mogelijk om een vestiging te verwijderen indien er geen groepen stonden. Dit is opgelost.

§  Het kon voorkomen dat het knippen en plakken van groepen niet automatisch ververst werd. Dit is opgelost.

·       Medewerker toevoegen

o   Bij het handmatig toevoegen van een medewerker kon er gekozen tussen diverse CAO’s. De CAO’s die niet meer van toepassing zijn, staan nu niet meer toonbaar in het scherm. De opties die gekozen kunnen worden zijn CAO Kindercentra, CAO Kinderopvang MKMB en CAO Primair Onderwijs.

·       Planning

o   Pauze tijden

§  Als een geplande dienst dusdanig gewijzigd werd dat deze eindigde voor de ingevoerde pauzetijd, dan bleef de pauze tijd staan. Dit is aangepast.

o   Saldipaneel

§  Deze wijziging is voor organisatie die gebruik maken van een import via Konnect, Quebble Kindplanning of Nanny4all .

§  Als er vergeten was om kinderen af te melden bij het kindplanpakket, dan werd de eindtijd van het kind 23.59 uur. Dit is aangepast naar de eindtijd volgens de planning van het kind uit het kindplanpakket. Let op dit is alleen een verandering in Quebble Personeelsplanning.

·       Rapport

o   Statusoverzicht

§  Het kon voorkomen dat er een foutmelding optrad bij het openen van het rapport. Dit is opgelost.

§  Als een medewerker op twee vestigingen uren had ingeleverd, waarbij er op één vestiging uren waren geweigerd. Dan werd dit getoond bij alle vestigingen. Dit is opgelost door alleen bij de betreffende vestiging een W te tonen.

o   Rooster rapport

§  Het was niet mogelijk om het rooster rapport in de toekomst te selecteren. Dit is aangepast.

o   Jaarrapport per medewerker

§  Bij de kolom Compensatie saldo vorig jaar werd niet het startsaldo getoond indien de medewerker Bufferuren heeft. Dit is aangepast.

Verder zijn er diverse klantgerichte tickets opgelost. Dit zal via de conversaties gecommuniceerd worden.

Quebble Personeelsplanning i.c.m. Quebble Kindplanning/Nanny4all

·       Rechten aangepast voor inloggen tablet

o   De rechten voor het tonen van vestiging(en) op de tablet is aangepast.

o   Er zijn twee manieren om vestiging(en) te tonen op de tablet:

§  Alleen de vestiging(en) waarop de medewerker is ingepland.

§  Op basis van geselecteerde vestiging(en).

·       Alleen geplande vestiging(en) tonen

o   Hiervoor hoeven geen rechten aangezet te worden en werkt dus op basis van de geplande diensten in de planning.

·       Op basis van geselecteerde vestiging(en)

o   Via Instellingen / Rechten per gebruiker kan een medewerker geselecteerd worden.

o   Na het selecteren kan bij ‘Rollen per organisatie eenheid’ vestigingen geselecteerd worden, welke zichtbaar moeten zijn in de tablet (afbeelding 1). Let hierbij op dat dit toegepast wordt op de juiste rol.

o   Hierna is het belangrijk om bij het tabblad ‘Rechten per gebruiker’ het vinkje ‘Quebble op de Groep - geselecteerde vestigingen tonen’ aan te zetten (afbeelding 2).

o   Als een medewerker gepland wordt op een niet geselecteerde vestiging, dan zal deze alsnog getoond worden in de tablet