26-09-2023 Release Notes

26-09-2023 Release Notes

De release wordt op 26 september 2023 in de avond op productie gezet.

 

Nieuw

·       Bufferuren

o   De vakantieperiodes voor de drie regio’s zijn toegevoegd t/m einde zomer van 2025.

·       Feestdagenvlag

o   Op diverse plekken in het systeem is de feestdagenvlag toegevoegd voor 2024.

·       CAO

o   Er is een nieuwe CAO toegevoegd: CAO Primair onderwijs.

Fixes

·       Import

o   HR2Day

§  Er stond een maximale periode (1 maand) op het importeren van gegevens vanuit HR2Day naar Quebble Personeelsplanning. Deze beperking is eraf gehaald.

o   Cobra

§  Indien er in Cobra een nieuw telefoonnummer was ingevoerd, werd deze niet meegenomen in de import naar Quebble Personeelsplanning. Dit is aangepast.

·       Instellingen

o   Organisatie

§  Het verwijderen direct na het aanmaken van een nieuwe groep was niet mogelijk. Dit is aangepast.

§  Als er een adres werd ingevoerd bij een vestiging/groep, werd bij het opslaan het telefoonnummer verwijderd. Dit is opgelost.

§  Als een vestiging een einddatum heeft gekregen, dan word de vestiging na deze datum tussen haakjes getoond. Dit gebeurde niet in elke situatie en dit is aangepast.

·       Managementportaal

o   Forceren (Aparte module)

§  Tijdens het Forceren van de uren, werd Onbetaald Verlof en Onbetaald Ouderschapsverlof niet getoond. Dit is opgelost. Let wel op dat deze types alleen gekozen kunnen worden indien de medewerker een regeling heeft, omdat beide types invloed hebben op het verlof.

§  Indien een medewerker helemaal geen geplande diensten heeft staan, dan kon bij het Forceren voor geen enkele speciaal verlof type gekozen worden. Dit is opgelost.

o   Goedkeuren uren

§  Als een medewerker 2 tegelijk lopende speciaal verlof regelingen heeft staan, dan kon er in bepaalde situaties een foutmelding op treden bij het goedkeuren van de uren. Dit is aangepast.

·       Personeel

o   Medewerker toevoegen

§  Als er een medewerker handmatig werd toegevoegd, dan kon er ook gekozen worden voor reeds gearchiveerde vestigingen. Dit is opgelost.

o   Speciaal verlof

§  Als er een speciaal verlof regeling voor een medewerker werd ingevoerd, dan kon er ook gekozen worden voor reeds gearchiveerde vestigingen. Dit is opgelost.

·       Planning

o   Bezettingsrooster

§  Als een vestiging en/of groep gesloten is, zal het bezettingsrooster van die vestiging en/of groep automatisch gearchiveerd worden. Het rooster is ten alle tijden terug te vinden door het vinkje aan te zetten bij de bezettingsrooster.

o   Planning

§  Als een vestiging en/of groep midden in een week een einddatum heeft, dan was deze al vanaf de maandag niet meer te zien in de planning. Dit is opgelost.

o   Samenvoegen

§  Bij het samenvoegen van een vestiging en/of groep werd ook gearchiveerde vestiging(en en/of groep(en) getoond. Dit is aangepast.

·       Rapport

o   Verlofkaart rapport

§  In de PDF versie van het Verlofkaart rapport werden achter het aantal uur nog een extra ,00 aangegeven. Dit is aangepast.

Verder zijn er diverse klantgerichte tickets opgelost. Dit zal via de conversatie gecommuniceerd worden.

Quebble Kindplanning i.c.m. Quebble Personeelsplanning

·       Samenvoegen

o   Als er een samenvoeging gedaan werd in Quebble Kindplanning en deze werd later verwijderd, kon het voorkomen dat de kinderen dubbel getoond werden in de Quebble Personeelsplanning. Dit is opgelost.

·       Uitzendkracht

o   Als er een uitzendkracht ingepland werd via de Oproeppool van Quebble Personeelsplanning, dan werd deze niet correct getoond bij Ratio in Quebble Kindplanning. Dit is opgelost.

Quebble Pro App

Voor de Android versie komt er deze week een update beschikbaar.

·       Uren

o   Bij het aanmaken en inleveren van een nieuwe dienst is het duidelijker gemaakt waar de medewerker op moet tikken om een datum en een groep te selecteren.

·       Algemeen

o   Het kon voorkomen dat de Quebble Pro app voor sommige gebruikers plotseling stopte tijdens het gebruik van de app. Dit is opgelost.


    • Related Articles

    • Release 288 (2-4-2024)

      Release 288 gaat op 2 april 2024 in productie. Hieronder vertellen we je er alles over. SPOTLIGHT Op de acceptatie omgeving is er een preview te zien van de nieuwe huisstijl van SDB Quebble Personeelsplanning. Er zijn een aantal veranderingen ...
    • Release 294 (24-6-2024)

      Release 293 is zojuist op de productie omgeving geplaatst en Release 294 is op de acceptatie omgeving geplaatst. Release 294 gaat op 8 juli in productie en bevat: 1 spotlight, 6 aanpassingen, 1 nieuwe functionaliteit, 5 opgeloste bugs en 4 ...
    • 22-11-2023 Release Notes Major Release Planning

      Mededelingen De afgelopen weken hebben alle klanten de nieuwe en verbeterde functionaliteiten van de Planning kunnen testen. Hieruit kwam goedkeuring om deze major release uit te rollen naar de productie omgevingen. Dit zal in de avond van 22-11-2023 ...
    • 29-11-2023 Release Notes

      Mededeling · Deze release wordt op 29 november 2023 in de avond op productie gezet. Fixes · Managementportaal o Verlof aanvragen § Het kon voorkomen dat er verlofaanvragen getoond werden van medewerkers die niet meer een actief contract hadden op de ...
    • 14-11-2023 Release Notes

      Mededeling · Deze release wordt op 14 november 2023 in de avond op productie gezet. · Reminder testen Major release Planning o De Major release Planning staat klaar om getest te worden op de aparte testomgeving. o Alle organisaties hebben hier een ...