E-learning beheer: Arrangementen

Als beheerder kun je zelf arrangementen samenstellen van LTI en/of SCORM e-learnings.

Arrangement aanmaken

1. Navigeer naar beheer -> e-learning beheer
2. Klik op de plusknop (rechtsonder)

3. Voer de naam in van het arrangement. Deze naam zal worden weergegeven in het overzicht (dit kun je wijzigen middels de knop met de 3 puntjes)
4. Klik op de knop Aanmaken
5. Klik op het nieuw aangemaakte arrangement om deze te openen
6. Klik bij Algemene instellingen op het pijltje:

7. Vul bij de velden TitelSamenvatting en Omschrijving de informatie in over het arrangement. Deze tekst wordt uiteindelijk (na publiceren in de catalogus) getoond bij de catalogus item.
8. Selecteer bij Afrondingsinstelling welke blokken er (verplicht) gevolgd moeten worden door de cursist.

LTI en/of SCORM e-learning toevoegen aan een arrangement

1. Klik op Nieuw Blok
2. Selecteer bij Blok type wat van toepassing is:

3. Bij Titel kun je het blok een beschrijving geven over het e-learning onderdeel dat je gaat toevoegen.
4. Vul eventueel de doorlooptijd in minuten in dat de cursist verplicht moet doorlopen voor het aantal onderdelen per blok
5. Klik op E-learning onderdeel:

6. Selecteer het type e-learning onderdeel:

7. Selecteer de LTI en/of SCORM e-learning die je wil toevoegen aan het blok:

8. Test de e-learning door deze af te spelen:

9. Zodra je het arrangement hebt ingericht met één of meerdere blokken, kun je het arrangement opslaan en eventueel afspelen:

9. Keer terug naar het overzicht van arrangementen om het arrangement te publiceren naar de Catalogus via de knop met de 3 puntjes: