FACT dashboard

FACT dashboard

FACT dashboard

Bij het openen van het FACT dashboard verschijnt een lijst met de afdeling/groepen waarop vandaag een afspraak van het type 'vergadering' staat gepland. De activiteit waaraan de categorie FACT is gekoppeld wordt ook getoond. Het maakt niet uit of afspraak geregistreerd is.

Bij het kiezen van de afdeling/groep opent het dashboard:

De tegels:
  1. Vandaag:
    1. Opent de afspraak van vandaag met de activiteit waaraan de categorie FACT is gekoppeld.
  2. FACT overleg komende 7 dagen:
    1. Opent een listview met dagen en tijden van de volgende FACT overleggen. Dit zijn de overleggen van de afdeling/groep waarin het dashboard is geopend met een activiteit waaraan de categorie FACT is gekoppeld.
  3. Agenda afdeling/groep:
    1. De agenda van de afdeling/groep van het geopende dashboard.
  4. Caseload:
    1. De caseload van de afdeling/groep van het geopende dashboard.
  5. Wachtlijst:
    1. De wachtlijst van de afdeling/groep van het geopende dashboard. Parameters dienen afzonderlijk te worden ingericht voor de navigatie en de tegels.
  6. (Juridische) titels en machtigingen actueel: 
    1. De actuele (juridische) titels en machtigingen van de cliënten die een gestarte behandeling hebben op de geselecteerde afdeling/groep.
  7. (Juridische) titels en machtigingen aflopend: 
    1. De aflopende (juridische) titels en machtigingen van de cliënten die een gestarte behandeling hebben op de geselecteerde afdeling/groep.
  8. Overzicht belangrijke gegevens:
    1. Hier kan doorgeklikt worden naar het overzicht van de cliënt met de belangrijke gegevens.
  9. Overview:
    1. Een overzicht met gegevens van alle te bespreken cliënten. Zie voor meer informatie het kopje hieronder.

De tegel 'Overview' toont de volgende gegevens gesorteerd op categorie (conform de clienten volgorde in het navigatie gedeelte):
  1. Naam cliënt:
    1. Verblijfsadres, waarschuwing, categorie, reden op, dagen, interventies (vastgelegd in clientafspraken), geplande contacten, laatste 2 voortgangsteksten.
  2. Aanvullende gegevens:
    1. Wensen en doelen, doelen (zorgplandoelen), fase van verandering, sociaal netwerk, dsm, beschrijvende diagnose, (juridische) titels en machtigingen, delictgedrag en toename delictgevaar.

Aan de linkerkant in het navigatiepaneel staan:
  1. de cliënten die in de afspraak staan van vandaag. Achter de naam van de cliënt staat de categorie van de cliënt. Deze categorieën zijn in te vullen in het FACT formulier (zie verderop);
  2. FACT overleg komende 7 dagen (indien tegel op Tonen staat);
  3. Caseload (indien tegel op Tonen staat);
  4. Wachtlijst (indien tegel op Tonen staat).

Formulier
Het FACT dashboard bestaat uit een dashboard en een formulier. Klikt men op een cliënt in het navigatiepaneel dan opent de vragenlijsten/formulieren module inclusief de rest van de workflow. In de vragenlijsten/formulieren module kan het FACT formulier aangemaakt worden. Sommige gegevens in dit formulier worden vanzelf gevuld, andere kan men aanvullen. Zorg dus dat een medewerker die inlogt, rechten heeft voor het FACT formulier. Staat er geen rol op het formulier, dan heeft elke gebruiker toegang tot het formulier.

De inhoud van het formulier is vastgesteld in de dashboardsessie. Niet elke klant wil elk item in het formulier. Items ‘uitzetten’ kan door een rol op een vraag te zetten en deze rol aan geen enkele gebruiker toe te kennen.

De zogenoemde interventies in de oude Excelsheets worden ook in het formulier getoond. Deze interventies kunnen worden vastgelegd in de module cliëntafspraak. De laatste 5 actuele interventies (cliëntafspraken) worden getoond in het FACT formulier. Dit formulier vervangt dus eigenlijk de excelsheet die de klanten nu gebruiken.

Hoe komt een cliënt op het FACT bord?
Tijdens de dashboardsessie werd duidelijk dat elke instelling een eigen manier heeft om cliënten ‘op het FACT bord te plaatsen’ en ook anders omgaat met de bijbehorende agenda-afspraak (van het type 'vergadering'). Omdat ons dashboard er vanuit gaat dat cliënten op het bord staan als ze in de agenda-afspraak staan, kan elke instelling hier alsnog flexibel mee omgaan. Er zijn drie manieren, die hieronder worden toegelicht.

Repeterende afspraak met alle FACT bord cliënten
De instelling maakt een reeks repeterende afspraken aan met alle cliënten die op het bord horen. Deze cliënten worden dan ook op het FACT bord getoond. Als er cliënten bijkomen, dan worden deze vanaf die datum en tijd in de reeks geplaatst. Hetzelfde geldt voor cliënten die van het bord af moeten. Deze worden vanaf dat moment uit de reeks gehaald. Cliënten die geen interventie of bespreking behoeven worden wel langsgelopen en krijgen status quo. Deze cliënten blijven in de afspraak staan en er wordt tijd geregistreerd.

Repeterende afspraak met besproken FACT bord cliënten
Voor de instellingen die niet alle cliënten bespreken die op het FACT bord staan maken ook een reeks repeterende afspraken aan met alle cliënten die op het bord horen. Deze cliënten komen dan allemaal in het dashboard te staan. Worden er op een bepaalde dag cliënten niet besproken, omwille van tijd, of omdat het niet nodig is, dan kunnen deze cliënten uit de afspraak worden gehaald. Dit dient alleen voor de huidige afspraak te gebeuren. Er wordt dan geen tijd voor de cliënt geregistreerd. De cliënt blijft echter wel in de reeks en dus op het FACT bord staan. Het volgende FACT bord overleg staat de cliënt weer in het dashboard.  

Lege repeterende afspraak
Instellingen die in principe de hele caseload op het FACT bord plaatsen, maar afhankelijk van de prioriteit of categorie van de cliënt, deze bespreken met een bepaalde frequentie, dienen een lege reeks aan te maken. Dit houdt in dat er op de juiste tijden een FACT overleg gepland wordt met de medewerkers die daar aanwezig behoren te zijn. Daarnaast dienen alle cliënten op het bord geprioriteerd/gecategoriseerd te worden in het FACT formulier.

Het categoriseren van de cliënt gebeurt door een formulier aan te maken voor een cliënt. In dit formulier kan een categorie gegeven worden aan de cliënt.  Deze cliënten zullen dan worden getoond in de ‘draggable’ van de agenda, zoals in de afbeelding hieronder. Hier staan alle FACT bord cliënten van de afdeling/groep, geordend op categorie uit het FACT formulier. Men kan deze cliënten vervolgens in de te plannen afspraken slepen. Cliënten met een actueel FACT formulier, maar geen categorie staan ook in de draggable onder de categorie 'Ongecategoriseerd'.

Tot slot zijn alle categorieën als ‘set’ ingericht. Dat wil zeggen dat onder het kopje ‘cliënten per categorie’ alle categorieën staan. Sleept men een set in een agenda afspraak, dan worden alle cliënten met die categorie in de afspraak geplaatst.

Cliënten die niet meer op het bord horen, dienen een definitief FACT bord formulier te krijgen en dienen uit de afspraak gehaald te worden (als ze daar al in waren gepland). Ze worden dan niet meer getoond in de ‘draggable’ van de agenda.

Historie
Het komt voor dat cliënten vaker op het FACT bord komen te staan. Als medewerker wil men dan met een leeg FACT bord beginnen, maar historie moet makkelijk opvraagbaar zijn. Dit is met behulp van het FACT formulier mogelijk.

Wanneer een cliënt op het FACT bord wordt geplaatst en de eerste keer wordt besproken dient er in het dashboard een formulier te worden geopend. Hier staat de gewenste inhoud van het FACT bord. Wanneer de cliënt van het FACT bord afgehaald mag worden dient het formulier/FACT bord definitief te worden gemaakt. Er wordt dan een datum gevuld. Komt de cliënt later weer op het FACT bord, dan kan er opnieuw een formulier worden geopend enzovoort. Zo ontstaat er een gehele historie van FACT bord periodes waar men snel inzicht krijgt in het verloop.

Inrichting

Dashboard en workflows
De lijst bij het openen wordt gevuld met afdeling/groepen waarop vandaag een activiteit is gepland met de categorie FACT.
  1. Voeg de categorie FACT toe met nummer 95000 in onderhoud categorie van type activiteit.
  2. Voeg in onderhoud activiteit de categorie 95000 toe.

Formulier
Het FACT formulier dient bij de klant te worden aangezet. Het formulier komt in de module vragenlijsten.  

Een aantal vragen op het FACT formulier hebben een specifieke rol gekregen, omdat niet alle instellingen gebruik maken van deze specifieke onderdelen. De volgende vragen hebben de volgende rollen gekregen:

Onderwerp

Fact

Delict gedrag        

FACT_FORENSISCH

Afname beschermende factoren

FACT_FORENSISCH

Verlies van werk - vrijetijdsinvulling

FACT_FORENSISCH

Huisvesting

FACT_FORENSISCH

Financiële problemen        

FACT_FORENSISCH

Verlies van sociale contacten        

FACT_FORENSISCH

Toename gebruik alcohol en drugs

FACT_FORENSISCH

Pro criminele attitude        

FACT_FORENSISCH

Antisociaal patroon        

FACT_FORENSISCH

Toename delict gevaar        

FACT_FORENSISCH

Actuele medicatie

FACT_MEDICATIE

Deelplandoelen

FACT_DOELEN

 

    • Related Articles

    • Dashboard categorieën

      Dashboard categorieën Om over een afdeling-groepsdashboard te kunnen beschikken dienen de volgende zaken te worden ingericht: In het scherm Inrichting – Instantie/afdeling/groep - Categorie worden onderstaande regels ingericht. Afhankelijk van het ...
    • Zorgadministratie dashboard

      Zorgadministratie dashboard Om het zorgadministratie dashboard vanuit verschillende niveaus te kunnen benaderen wordt er gebruik gemaakt van de organisatie hiërarchie. Dit is reeds bestaande functionaliteit in USER en wordt al gebruikt ten behoeve ...
    • Klinisch dashboard

      Klinisch dashboard Bij het openen van het Klinisch dashboard verschijnt een lijst met de afdeling/groepen waarbij de categorie met nummer 90080 (over het algemeen ingericht met naam 'TOT klinisch') is vastgelegd. In het scherm 'inrichting - ...
    • Behandelaar dashboard

      Behandelaar dashboard De tegels op het behandelaar dashboard zijn onder te verdelen in 3 soorten tegels: Signaleringen: Door op deze tegel te klikken, wordt er een listview getoond met de betreffende cliënten. Door een cliënt te selecteren wordt het ...
    • Dashboard inrichting

      Dashboard items In het scherm ‘Dashboard items’ kunnen aan menu-items en (signalering) widgets een eigen modulenaam of eigen widgetnaam worden toegevoegd. Deze eigen naam wordt vervolgens getoond in het navigatie menu, titel van de module en bij de ...