Koppeling met Zorgdomein - Inzien en overnemen van gegevens

Koppeling met Zorgdomein - Inzien en overnemen van gegevens

In SDB ECD kun je gegevens verzonden vanuit Zorgdomein inzien en overnemen.



1. Laat weten dat je de koppeling in gebruik wenst te nemen

De koppeling met Zorgdomein moet geactiveerd en geconfigureerd worden.  In Koppeling met Zorgdomein - Ingebruikname lees je wat je precies moet doen.

2. Inzien van gegevens

- Ga in het menu naar Berichtenverkeer - Ketenverkeer.

- In het tabblad "Ontvangen" zie je alle ontvangen berichten, waaronder ook de berichten afkomstig vanuit Zorgdomein.

- Je hebt de mogelijkheid om te filteren op openstaande / afgehandelde berichten en ook specifiek op berichten van Zorgdomein.




- Klik op een bericht om de details te zien.  De basisgegevens van de cliënt, de verwijzer en de daadwerkelijke inhoud (bijv. verwijsbrief) en bijlagen worden weergegeven.



- Via [Opslaan cliënt] heb je de mogelijkheid om de cliënt in SDB ECD op te slaan.  De cliënt wordt met de ontvangen basisgegevens aangemaakt.  De inhoud (bijv. verwijsbrief) en eventuele bijlagen worden bij Verslaglegging opgeslagen, in de categorie "Zorgdomein".



- Is de cliënt al bekend / in zorg in SDB ECD, dan wordt automatisch een link gelegd (op basis van BSN).  Dezelfde gegevens worden getoond, doch i.p.v. [Opslaan cliënt] is een knop [Opslaan] beschikbaar.  Hiermee heb je de mogelijkheid om de inhoud (bijv. verwijsbrief) en bijlagen op te slaan bij de cliënt (Verslaglegging).  De basisgegevens zullen niet vanuit Zorgdomein worden overgenomen naar SDB ECD vanuit het uitgangspunt dat die gegevens hoogstwaarschijnlijk meer up-to-date zijn in het ECD.