Organisaties

Organogram

Bij Systeeminstellingen / Organisatie wordt het organogram weergeven.

Door een locatie te selecteren komen er een aantal opties beschikbaar.

Plusteken - Hiermee kan een nieuwe niveau worden toegevoegd
Potloodje - Hiermee kan het geselecteerde niveau worden bewerkt.
Schaar - hiermee kan een niveau worden geknipt en op een andere plek worden gezet (mits er geen planningen aan gekoppeld zijn).

Niveau toevoegen

Met het plusje kan een niveau toegevoegd worden.

Afhankelijk waar er in het organogram geselecteerd is kan er een Regio, Cluster, Vestiging of Groep toegevoegd worden.
Voor een goed overzicht is het belangrijk om in het organogram per type hetzelfde niveau aan te houden.

Niveau bewerken

Selecteer een niveau om te bewerken en klik op het potlood.
Er worden verschillende tabbladen getoond.

Algemeen

Hier kan de naam van het niveau aangepast worden en een volgorde nummer toegevoegd worden.
Het volgorde nummer wordt toegepast in de planning.

Ook is het mogelijk om een regio / cluster / vestiging / groep een startdatum toe te kunnen voegen of te sluiten d.m.v. een datum toe te voegen.
Bij een startdatum zal een medewerker geen uren kunnen inleveren voor de ingangsdatum van de vestiging/groep.
Bij het toevoegen van een einddatum, wordt de gehele planning na de einddatum leeg gehaald. Voor het sluiten van een vestiging/groep kan alleen een toekomstige datum ingevoerd worden.

Let er wel op dat je het juiste niveau selecteer die je wilt sluiten.

Voorbeeld:
Als er een vestiging geselecteerd is en daar wordt een einddatum ingevuld, dan krijgen alle groepen daaronder ook een einddatum en zullen dan ook gesloten worden.

Adressen

Hier kan het adres en telefoonnummer van het niveau toegevoegd worden.
Dit is zowel terug te zien in het werknemersportaal als in de Quebble Pro App.

Feestdagen

Hier worden alle landelijke feestdagen getoond.

Overig

Hier kan de BKR op groepsniveau worden aan/uitgezet en het type van de groep toegekend worden.
Het BKR type is belangrijk voor de berekening van de BKR in de planning.
Ook is het mogelijk om een kostenplaats en kostendrager toe te kennen.

Openingstijden

Hier is het mogelijk om openingstijden aan de groep toe te kennen.

Drie-uursregeling

Hier wordt ingesteld binnen welke tijdvakken de groep mag afwijken van de BKR.
Dit kunnen meerdere tijdvakken zijn op een dag en dit mag wettelijk niet langer dan totaal 3 uur op een dag zijn.
Via '+'  kan er een patroon worden toegevoegd.
Vervolgens kan de periode en dagen ingevoerd worden, er hoeft geen einddatum ingevoerd te worden.

Door middel van het kopieer icoon naast de dagen, is het mogelijk om de tijdvakken te herhalen.
Als de drie-uursregeling is ingevuld kan deze opgeslagen worden.

Indien er meer dan 3 uur is ingevoerd op een dag, dan zal er een melding komen.

Door middel van kopieer icoon links boven, kan het gehele patroon gekopieerd worden naar andere vestigingen en groepen.
Na het klikken op opent het organogram van de organisatie. Het selecteren van de vestigingen en groepen werkt op dezelfde manier als bij rapporten.
Hierdoor is het mogelijk om meerdere clusters/ vestigingen en/of groepen te selecteren.
Door linksboven op te klikken wordt het patroon gekopieerd naar de geselecteerde groep en opgeslagen.

Als er op een andere vestiging/groep een overlap is in periodes, zal er een waarschuwing komen dat het niet mogelijk is om het patroon te plakken.
Deselecteer deze groep om verder te kunnen gaan.

In de planning is in het adviespaneel de drie-uursregeling zichtbaar.

En met de mouse-over wordt de ingevoerde regeling getoond.
Deze tijden zullen dan niet meegenomen worden bij het geven van het BKR advies.

Ochtend/Middag

Bij ochtend/middag kan er aangegeven worden welke tijden er voor de groep gelden.
Zo is het duidelijker te zien in de planning hoeveel kinderen er in de ochtend en middag verwacht worden.

Als de organisatie een overlap heeft in de kindaantallen dan kan deze handleiding extra hulp bieden:

https://support.sdbgroep.nl/portal/nl/kb/articles/ochtend-middag-instellen-bij-overlap-kinderen

Dagranden

Met de dagranden kan er aangegeven worden welke periode er uit de drie-uursregeling en reguliere opvang vallen.

Via de '+' kan er een patroon worden toegevoegd.

Vervolgens kunnen de periode en dagen ingevoerd worden.

Door middel van het kopieer icoon naast de dagen, is het mogelijk om de tijdvakken te herhalen.
Als de dagrand is ingevuld, kan deze opgeslagen worden.

Indien er een overlapping is met een drie-uursregeling, dan zal er een melding komen.

Door middel van kopieer icoon links boven, kan het gehele patroon gekopieerd worden naar andere vestigingen en groepen.
Na het klikken op opent het organogram van de organisatie. Het selecteren van de vestigingen en groepen werkt op dezelfde manier als bij rapporten.
Hierdoor is het mogelijk om meerdere clusters/ vestigingen en/of groepen te selecteren.
Door linksboven op te klikken wordt het patroon gekopieerd naar de geselecteerde groep en opgeslagen.

Als er op een andere vestiging/groep een overlap is in periodes, zal er een waarschuwing komen dat het niet mogelijk is om het patroon te plakken.
Deselecteer deze groep om verder te kunnen gaan.

In de planning kan je de dagranden tonen door op het potlood te klikken naast het BKRpaneel.