Programma's (Behandelmodules)

Programma's (Behandelmodules)

Hoe zet je een programma klaar?

Programma's inzetten voor een cliënt

  1. Navigeer naar het dashboard van de cliënt en klik op de 'Voeg hulpmiddel toe' tegel.
  2. Filter de bieb eventueel bij Type op 'Programma' om de gewenste module te vinden óf vul in de zoekbalk de titel in van het programma die je wil inzetten.
  3. Klik op '+' of '+ Starten' en bevestig de actie.
  4. Direct na het starten krijg je de optie om verdere toegang te verlenen aan personen uit het netwerk van de cliënt, maar dit is niet verplicht.
  5. Het programma is voor alle personen met toegang als tegel op het dashboard van de cliënt verschenen met een vermelding van de naam van deze cliënt.

Programma's inzetten voor ouders en naasten

Een patiënt of cliënt is bijna nooit 'alleen' in behandeling. Ouders en andere naasten zijn vaak nauw betrokken bij de behandeling en nemen ook zelf deel aan (onderdelen van) de behandeling. Om hier in Jouw Omgeving invulling aan te geven kunnen programma's gestart worden voor ouders en naasten. Dit heeft als doel om de volgende scenario's te ondersteunen:
  1. Ouders willen een programma invullen samen met (of voor) een cliënt die zelf nog niet kan inloggen.
  2. Ouders en naasten willen eigen programma's invullen die zijn gerelateerd aan de zorg voor hun cliënt (denk aan een oudertraining) waarbij de cliënt niet mee mag lezen.
Een programma voor een ouder of andere naasten start je op bijna dezelfde manier als voor een cliënt:
  1. Navigeer naar het dashboard van de cliënt en klik op de 'Voeg hulpmiddel toe' tegel.
  2. Filter de bieb eventueel bij Type op 'Programma' om de gewenste module te vinden óf vul in de zoekbalk de titel in van het programma die je wil inzetten.
  3. Controleer of het programma voor de cliënt en personen uit het netwerk is te starten. Zo ja, klik op '+' of '+ Starten'.
    Het programma links is voor ouders en naasten te starten. Het programma rechts kan alleen voor een cliënt gestart kan worden.
  4. Selecteer voor welke ouder of naaste je het programma wilt starten en klik op 'Starten'.
  5. Direct na het starten krijg je de optie om verdere toegang te verlenen aan personen uit het netwerk van de cliënt, maar dit is niet verplicht.*
  6. Het programma is voor een hulpverlener op het dashboard van de cliënt te bekijken. Om te kunnen zien voor wie een programma is gestart tonen we de naam van de persoon op de tegel. Het programma zal voor de ouder of naaste op het eigen dashboard te zien zijn.
*Ondanks dat het programma via het dashboard van een cliënt is gestart, heeft ook de cliënt niet standaard toegang. Alleen als de cliënt toegang heeft gekregen zal de tegel voor de cliënt zichtbaar zijn op het dashboard.

Toegang verlenen aan personen in programma's

In complexe gezinssituaties is het soms nodig dat persoon A wel toegang heeft tot een programma, maar persoon B niet. Per programma kan er ingesteld worden welke personen er wel en niet toegang mogen hebben.

Toegang vs. Inzage

Personen met toegang tot een programma hebben de mogelijkheid om het programma te openen. Wat deze personen in het programma vervolgens kunnen zien is afhankelijk van de inzage instellingen die door de makers van het programma per pagina zijn gedaan. De inzage die een persoon heeft is door een hulpverlener te controleren door naar Instellingen -> Toegang te navigeren en op het 'oogje' achter een persoon te klikken. Hier zie je alle pagina's waar deze persoon inzage in heeft en of er op die pagina velden bewerkt kunnen worden.

Let op! Lees je dit direct na de release van deze functionaliteit? Om deze functionaliteit mogelijk te maken hebben alleen de eigenaar van een programma en de hulpverleners nog toegang tot eerdere gestarte programma’s. Ouders en externen moeten opnieuw toegevoegd worden aan een programma om weer toegang te krijgen.


Inzage wijzigen?

Organisaties kunnen een verzoek indienen bij een SDB supportmedewerker om inzage van een pagina voor een ouder of externe aan te vragen. We zullen het verzoek beoordelen en de inzage aanpassen wanneer goedgekeurd. Goedkeuring is nodig omdat een wijziging aan deze inzage rechten voor alle gebruikers van Jouw Omgeving zal gelden.

Zichtbaarheid van hoofdstukken en pagina's instellen

Pagina's en hoofdstukken in een programma kunnen open/dicht gezet worden door een hulpverlener. Zo kan een programma gefaseerd doorlopen worden en kunnen niet relevante hoofdstukken verborgen worden. Om dit in te stellen open je een programma, klik je op 'Instellingen' en vink je onder de 'Zichtbaarheid' tab de zichtbaarheid per hoofdstuk of pagina aan/uit.


Programma's beëindigen

Hulpverleners kunnen programma's na het inzetten beëindigen wanneer deze per ongeluk zijn gestart of wanneer het programma niet meer relevant is. Een programma wat beëindigd is zal niet meer op het dashboard van een cliënt, ouder of naasten te zien zijn.



    • Related Articles

    • Overzicht (behandel)programma's inzage, bewerkingsrechten en klaarzetten

      Jouw Omgeving biedt een breed scala aan (geprotocolleerde) (behandel)programma's en psycho-educatie programma's aan. Als gevolg van verschillende werking en het niveau van betrokkenheid van het netwerk, moeten deze op verschillende manier worden ...
    • Blended behandelen: Dappere Kat

      Doelgroep Dappere Kat is een blended behandeling voor kinderen en jongeren van 8-18 jaar met angstklachten. Doelstelling Het doel van de behandeling is dat cliënten hun angsten leren herkennen, angstige situaties weer opzoeken en ...
    • Cliënten motiveren of therapietrouw vergroten

      Risico's Als je online aan de slag gaat, zal je veel en frequent aandacht moeten besteden aan de motivatie van de cliënt gedurende het traject. Doordat je cliënt online meer zelf doet, de hulpverlener minder vaak ziet en zich relatief ‘onbekeken’ ...
    • Jouw Omgeving app gebruiken

      Wil je weten hoe je de app installeert? Lees dan deze uitleg Dashboard (startpagina) De app opent altijd op je dashboard. Vanuit het dashboard kun je via het tandwieltje een aantal modules aan- en uitzetten in de app, zoals Chat of een nieuw ...
    • Groepen

      Algemeen De groepenfunctionaliteit wordt vaak door zorginstellingen gebruikt die met behandelgroepen en/of locaties werken. Vaak zijn er twee of meer (zorg)professionals gekoppeld die behandeling bieden aan een (grotere) groep personen. Door een ...