Rollen koppelen aan accorderingsfuncties

Het is mogelijk gemaakt om één of meerdere rollen met bevoegdheden aan een accorderingsfunctie te koppelen.

Het inrichten kan via [ Beheer | HR | Accorderingsfuncties ] door op bewerken te klikken en in de kolom "Rollen" uit het dropdown menu de gewenste rol te selecteren en op opslaan te klikken. Verwijderen van een rol kan door bij de desbetreffende rol op het kruisje te klikken en dan op te slaan.

Als een medewerker wordt toegevoegd aan een accorderingsfunctie via de accordatiestructuur, dan krijgt deze medewerker automatisch de gekoppelde rollen. Als een medewerker wordt verwijderd in de accordatiestructuur, dan worden de gekoppelde rollen uitgezet (tenzij deze direct gekoppeld zijn aan de medewerker of als de medewerker in een andere accorderingsfunctie nog wel aan de rol gekoppeld is).

Als een rol wordt toegevoegd aan een accorderingsfunctie, dan krijgen alle medewerkers in-dienst met deze accorderingsfunctie de toegevoegde rol. Wanneer je een gekoppelde rol verwijdert, dan wordt deze iedereen met de accorderingsfunctie uitgezet, ook voor medewerkers die uit-dienst zijn.

Deze functionaliteit is niet beschikbaar voor de accorderingsfunctie "Direct Leidinggevende".