SDB Leerplatform snelkoppeling maken

Het is mogelijk om van het SDB Leerplatform een snelkoppeling te maken op je bureaublad van je computer. Via de volgende stappen kun je dit doen:

1. Ga naar de hoofdpagina van het SDB Leerplatform en kopieer (CTRL+C) de URL in je browser.

2. Vervolgens ga je naar je bureaublad en klik je op rechtermuisknop. Je klikt dan op 'nieuw' en vervolgens op 'snelkoppeling'

3. Daarna plak (CTRL+V) je de URL op de plek van 'Geef de locatie van het item op'

4. Klik nadien op 'volgende'.

5. Geef een naam aan de snelkoppeling (bijvoorbeeld SDB Leerplatform) en klik op voltooien.

6. De snelkoppeling is nu aangemaakt.

7. Nog eenvoudiger is het aanmaken van een snelkoppeling in Google Chrome. Dit doe je door op het geel gearceerde icoontje te klikken in de browser.

Vervolgens klik je op installeren.

8. De volgende keer dat je dan deze URL bezoekt, kun je via de browser, de site openen in web-app vorm. Je dient dan eerst op het geel gearceerde icoon hiernaast te klikken.

9. Daarna klik je op openen en wordt de pagina geopend.