Collectieve mutaties

Collectieve mutaties

De menu-optie collectieve mutaties bevat verschillende tabbladen. Op ieder tabblad staat een ander soort gegeven dat voor een groep werknemers gelijktijdig kan worden aangepast. Bovenaan de pagina kan de groep werknemers worden geselecteerd die in de mutatie moet worden betrokken. Op het tabblad kan vervolgens met behulp van 'vinkjes' nog een nadere verdeling worden gemaakt.

Wat is er nieuw of veranderd?
Bij het invoeren van collectieve mutaties hebt u nu een beter overzicht in wat er gemuteerd gaat worden en voor wie. U kunt zelf de groep medewerkers samenstellen waarop deze mutaties van toepassing zijn.

Hoe werkt het?
Voor het invoeren van collectieve mutaties op bijvoorbeeld de loonkosten, kunt u snel een afdeling of groep medewerkers selecteren.
  1. Open de menukeuze 'Salaris | Start | Collectieve mutaties'. Het volgende venster verschijnt: 


  2. Achter ‘Medewerker selectie:’ ziet u het actuele aantal geselecteerde medewerkers.
  3. Selecteer eerst de groep medewerkers waarop de mutatie van toepassing is: 'alle medewerkers', of een bepaalde groep, die u kunt selecteren door op de knop [Uitgebreid zoeken] te klikken. In het window dat dan opent ziet u onderin de lijst met geselecteerde werknemers.
  4. Op de diverse tabbladen kunt u voor de gehele groep geselecteerde medewerkers een mutatie doorvoeren. Zo kunt u voor alle medewerkers bijvoorbeeld de papieren loonstrook 'uitzetten' als u op SDB*Iris overgaat (tabblad 'Papieren loonstrook'), of kunt u voor een selecte groep de waarde van een vaste loonfactor vervangen door een nieuwe waarde (op het tabblad 'Vaste loonfactoren').
  5. Op het tabblad 'Vaste loonfactoren' moet u vervolgens de loonfactor selecteren en de nieuwe waarde voor de loonfactor opgeven.
  6. Op het scherm worden alle geselecteerde dienstverbanden getoond. In de rechterkolom zet u vervolgens een vinkje bij alle dienstverbanden waarvoor de mutatie doorgevoerd gaat worden. Door het vakje boven de kolom aan te vinken, selecteert u alle getoonde dienstverbanden, of deselecteert u deze weer.
  7. Klik op [Opslaan] en bevestig deze actie om de mutaties door te voeren. 

    • Related Articles

    • Mutaties met einddatum ongedaan maken

      Mutaties die zijn ontstaan doordat er op het mutatieformulier een einddatum is opgegeven kunnen nu ongedaan gemaakt worden, wanneer ze nog niet zijn verwerkt. Mutaties kunnen ongedaan worden gemaakt in [ Beheer | HR | Mutatieonderhoud ] door op de ...
    • Inzage in mutaties vanuit een einddatum

      Inzage in mutaties vanuit een einddatum Mutaties die zijn ontstaan doordat er op het mutatieformulier een einddatum is opgegeven, zijn inzichtelijk gemaakt in het mutatieoverzicht van HR. In het overzicht is een kolom toegevoegd genaamd "Oorsprong". ...
    • Instructievideo Goedkeuren mutaties

    • Samenvattingsmail openstaande acties en mutaties

      Actie-/mutatiesamenvatting Om het overzicht op openstaande acties en mutaties te verbeteren, is er een samenvattingsbericht ontwikkeld om medewerkers met een managersrol hierop te attenderen. Deze e-mail valt onder de manager berichten en kan worden ...
    • Beheer inrichting

      Om gebruik te kunnen maken van verlofregelingen in HR, dienen er een aantal items te worden ingericht in SDB Beheer. Rollen en bevoegdheden voor de schermautorisatie van medewerkers, managers en beheerders Stamtabel voor de inrichting van ...