Connectie met de website

Voor werving en selectie kan er een connectie worden gemaakt met de website van de organisatie. De connectie zorgt voor een automatische overdracht van gegevens tussen SDB HR en de website. Vacatures kunnen worden opgehaald uit SDB HR, kandidaat gegevens kunnen worden weggeschreven naar SDB HR.

WebAPI

Uitwisseling van gegevens vindt plaats via de WebAPI. De WebAPI van SDB Groep stelt je in staat om geautomatiseerd gegevens op te halen, te bewerken en aan te maken in onze applicaties. Voor het gebruik van de WebAPI dient de website van de organisatie te worden aangepast.

Zoals ook in het proces van werving en selectie terug te zien is, zijn er twee momenten van data uitwisseling voor werving en selectie. Eén moment voor het ophalen van de vacatures en één moment voor het opsturen van de kandidaat gegevens.

Er is een algemene hulp pagina beschikbaar waarin wordt uitgelegd hoe een connectie met de webAPI kan worden opgezet. Als de website organisatie dient te worden aangepast ten behoeve van werving en selectie, dan kan onderstaande website worden gebruikt als hulpmiddel.

Ga naar https://api.sdbstart.nl/swagger/ui/index voor informatie over de webAPI

De gegevens die benodigd zijn om connectie te maken met de WebAPI zullen door een implementator worden voorzien. Het bouwen van de connectie dient door de organisatie zelf te worden uitgevoerd. Mogelijk kan SDB contacten aanbevelen ter assistentie voor het aanpassen van de website. Neem hiervoor contact op met de accountmanager.

Get vacatures

De vacatures kunnen door de website organisatie worden opgehaald met de methode GET Vacatures. De response bij het ophalen van deze gegevens kan worden opgemaakt als Json of XML (request.ContentType). In SDB HR zijn er twee instellingen die maken dat een vacature niet op te halen valt. Als de einddatum vacature is verstreken, dan staat de vacature niet meer in de response. Daarnaast als het vinkje is gepubliceerd uit staat, komt de vacature ook niet terug in de response.

In SDB HR wordt de vacaturetekst opgemaakt met HTML. Voor een overzicht van alle velden, ga naar de resource vacatures op de hulppagina van de WebAPI.

Post kandidaten

Met de methode POST Kandidaten kunnen kandidaten in SDB HR worden aangemaakt. Hierbij is het van belang dat het VacatureID van de vacature wordt meegestuurd zodat de aangeleverde kandidaat in SDB HR op de vacature komt te staan. Zie hieronder een voorbeeld aanlevering per XML van een kandidaat.

<Kandidaat>

<Voorletters>T</Voorletters>

<Voornaam>Test</Voornaam>

<Achternaam>Persoon</Achternaam>

<Geslacht>V</Geslacht>

<Geboortedatum>2000-01-01T00:00:00</Geboortedatum>

<Straatnaam>Straatnaam</Straatnaam>

<Huisnummer>1</Huisnummer>

<Postcode>2122AA</Postcode>

<Woonplaats>Testplaats</Woonplaats>

<Telefoonnummer>0612345678</Telefoonnummer>

<Email>email@mail.nl</Email>

<VacatureId>1</VacatureId>

<Documenten>

<Document>

<Bestandsnaam>brief.doc</Bestandsnaam>

<Datastring>Base64</Datastring>

</Document>

<Document>

<Bestandsnaam>cv.pdf</Bestandsnaam>

<Datastring>Base64</Datastring>

</Document>

</Documenten>

</Kandidaat>

Validatie kandidaat gegevens

Het is raadzaam om voor de kandidaat gegevens validatie toe te voegen op de website. Als een via de WebAPI aangeleverde kandidaat niet aan de validatie voldoet, dan stuurt de webAPI een fout terug en wordt de kandidaat niet in SDB HR aangemaakt. Zie voor een volledig overzicht van kandidaat gegevens de hulppagina van de WebAPI. Onderstaand een overzicht van validatie:

Veld

Datatype

Verplicht

Extra

Voornaam

String 200

Ja

Voorletters

String 12

Ja

Tussenvoegsel

String 8

Achternaam

String 200

Ja

Geslacht

String 1

M of V

Straatnaam

String 255

Huisnummer

Int

HuisnummerToevoeging

String 4

Postcode

String 9

Regex @"^[1-9][0-9]{3} ?(?!sa|Sa|sA|SA|sd|Sd|sD|SD|ss|Ss|sS|SS)[A-z]{2}$"

Woonplaats

String 25

Telefoonnummer

String 15

Ja

Regex @"[0-9\(\)\s\+\-]*"

Email

String 255

Ja

Regex @"^([\w\.\-]+)@([\w\-\.]+)((\.(\w){2,})+)$"

Geboortedatum

DateTime

VacatureId

Int

GegevensEenJaarBewaren

Bool

VacatureVia

String(max)

VacatureID verplicht

WerkzaamBij

Int

Het is mogelijk om documenten met de kandidaat mee te sturen. Deze documenten dienen met base64 te worden geëncodeerd en mogen van de volgende bestandstype zijn: .pdf, .zip, .gzip, .gif, .jpg, .jpeg, .png, .tiff, .csv, .txt, .doc, .docx.

WebAPI Werving & Selectie

De maximale request grootte van de POST api/kandidaat is vergroot. De limiet is van 4MB naar 25MB gegaan. Hiermee kunnen er grotere of meer bijlagen met een kandidaat aan SDB HR worden aangeboden.

Werving & Selectie - Uren en salaris bandbreedte

Er zijn 4 velden toegevoegd aan de vacature gegevens. In deze velden kan de bandbreedte worden opgegeven van uren en salaris.

De velden zijn optioneel en worden niet bij de kandidaat arbeidsvoorwaarden ingevuld als de kandidaat solliciteert. De velden zijn op te halen via de webAPI en hebben de volgende veld omschrijvingen:

<Vacature>
    <UrenMin>20</UrenMin>
    <UrenMax>36</UrenMax>
    <SalarisMin>2000.00</SalarisMin>
    <SalarisMax>3000.00</SalarisMax>
</Vacature>

Als u een werken-bij-website heeft, dan zal de vraag voor het presenteren van deze nieuwe velden op de website aan de website beheerder gesteld dienen te worden.

Werving & Selectie interne vacatures
Om een scheiding te kunnen maken tussen interne en externe vacatures is er een nieuw endpoint toegevoegd aan de webAPI. Het endpoint kan worden aangeroepen met GET vacatures/intern. Het verschil met het endpoint vacatures, is dat een call van vacatures/intern alleen de vacatures ophaalt waarbij het vinkje "is gepubliceerd"
uit staat. Dit is een instelling bij de vacature.Op deze manier kunnen vacatures bijvoorbeeld eerst op het intranet geplaatst worden alvorens deze op de werkenbij website geplaatst worden.

WebAPI Endpoint medewerkers

Na een PUT of POST naar het medewerkers endpoint geeft de response geen volledige medewerker kaart meer terug, maar enkel het ID. Hiermee worden er niet meer gegevens getoond dan noodzakelijk.