Aanmaken API-key voor de WebAPI

Om met de WebAPI van SDB HR/Salaris aan de slag te kunnen gaan, dien je over een API-key te beschikken. In deze infonote wordt beschreven hoe zo’n API-key kan worden gegenereerd.

Een sleutel kan worden gegenereerd in SDB Beheer. Om in beheer een sleutel te kunnen genereren dien je over de volgende bevoegdheid te beschikken:
[ Beheer | Koppelingen | WebAPI ]

Ga via profiel         “Naar SDB Beheer”.

Ga vervolgens naar Koppelingen | WebAPI:

Aanmaken API-key/sleutel

Op deze pagina is het mogelijk een API-key aan te maken door op de optie Extra sleutel aanvragen te klikken. Vul optioneel de e-mail contactpersoon en toelichting in. Dit is aan te raden zodat als een sleutel vernietigd dient te worden, makkelijker terug te vinden is welke sleutel voor welke partij wordt gebruikt.

Voorbeeld API inrichting voor Werving en selectie:

Per API-key kan worden bepaald voor welke endpoints de key geautoriseerd is. Zo kan een API-key bijvoorbeeld worden ingesteld om alleen kandidaten aan te kunnen maken en vacatures te lezen. Vergeet niet om bij het wijzigen van de autorisatie deze op te slaan.

Voor een beschrijving van het maken van een connectie met de WebAPI en voor meer informatie over de endpoints kan de onderstaande link worden gebruikt.