Controleren gebruikersautorisatie

Om overzicht te houden over de toegekende autorisaties kan je een rapport maken.

Menu-optie: SDB*Beheer | Controle | Autorisatie controle

Dit scherm heeft twee vakken, het bovenste heet ‘Configuratie’, daaronder staat ‘Uitvoer’.
Binnen ‘Configuratie’ kun je de elementen links op het scherm aanklikken en slepen naar de velden rechts. Laat los op het moment dat je een + symbool ziet verschijnen.
In het onderste deel verschijnt automatisch het resultaat. Dit kan enige tijd duren.
Klik op [Export to Excel] om het overzicht te downloaden. Je kan nu in Excel met filters meer inzicht in de gegevens krijgen.

Om een overzicht te maken van alle gebruikers met hun rollen, ga je als volgt te werk.
Sleep “Rol naam” naar KOLOMMEN
Sleep “Gebruikers naam” naar REGELS
Klik in de onderste tabel één keer op de driehoekjes om de gebruikers en rollen te zien (het kan even duren voor dit openklapt, niet nogmaals klikken).
1 betekent: gebruiker en rol zijn gekoppeld.
Voorbeeld rapport van rollen en gebruikers:

Voorbeeld 2: overzicht van gebruikers en menu-opties

Sleep “ProductNaam” naar KOLOMMEN
Sleep “Gebruikers naam” naar REGELS
Voorbeeld maken rapport van gebruikers en menu-opties:

Voorbeeld 3: overzicht van gebruikers met het soort autorisatie per rol en per menu-optie

Inzoomen op rollen.
Sleep “ProductNaam” naar KOLOMMEN
Sleep “Gebruikers naam” naar REGELS
Sleep daarna “RolNaam” naar REGELS en zet onder “Gebruikers Naam”
Klap ∑Measures open door op het driehoekje te klikken, sleep “Schrijf rechten” naar ∑Meetwaardes.
In het uitvoervak klik je eerst Gebruikersnaam open en daarna bij een gebruiker de Rolnaam. Je ziet nu een “1” bij de rol die schrijfrecht geeft voor een bepaalde menu-optie.

Je ziet in dit voorbeeld ook dat Trudy Jansen zowel op basis van de rol Receptionisten als op basis van de rol salaris assistenten recht heeft op Medewerker | Controle verzuim |..