Herstel melden

Verwachte gedeeltelijke herstel melding

Wanneer een medewerker gedeeltelijk hersteld is, kan het verwacht herstelpercentage aangepast worden in de ziekmelding.

Klik op het  potloodje bij de ‘verwacht regel’.
Het is nu mogelijk om de datum, het percentage of het aantal uur aan te passen.
Vergeet niet om het vinkje bij verwacht uit te zetten.

In de planning moet de dienst eventueel nog gesplitst worden als een medewerker een halve dag werkt, dit gebeurd niet automatisch. Wel is te zien dat het ‘rode vlak’ van een volledige ziekmelding is veranderd naar ‘gestreept rood’.

Herstel melden

Om een medewerker hersteld te melden, kunnen de volgende stappen gevolgd worden.

Stap 1: Klik in het tabblad ziektedossier op de openstaande ziekmelding

Het scherm  herstelgeschiedenis wordt geopend, hier wordt duidelijk getoond wat de status van een ziekmelding/herstelmelding is. De hele lijnen geven de daadwerkelijke herstel geschiedenis, stippellijnen het verwachte herstel.

Stap 2: klik op + herstel toevoegen . Er ontstaat een extra regel in de herstelgeschiedenis met een blauw kader om het percentage. Hier kan de datum, de tijd en het herstelpercentage ingevoerd worden. Er kan bij een herstelmelding geen datum in de toekomst ingevoerd worden tenzij dit is ingesteld door de organisatie.

Een verwachte hersteldatum kan wel in de toekomst liggen.

Stap 3: voer de datum, tijd en het herstelpercentage of uren in en klik op het vinkje om op te slaan. De wijziging wordt in het ziektedossier getoond.

e stippellijn geeft een verwacht herstel aan, staat deze op 25, dan is de verwachting dat de medewerker op die datum 25% hersteld is.

Het systeem vult dan automatisch het aantal uren in op basis van het contract.

Als er uren ingevoerd worden past het systeem automatisch het percentage aan.

Let er op dat dit de verwachte hersteldatum is en dus niet de daadwerkelijke (gedeeltelijk) hersteldatum!

Stap 4: indien de medewerker 100 % hersteld is, kan dit op twee manieren worden ingevoerd:

• Klik achter verwacht herstel op het potloodje

• Zet het vinkje uit bij verwacht

• Pas eventueel de datum aan

• Klik op het vinkje om op te slaan

of

• Klik op  + Herstel toevoegen

• Voer een herstelmelding met 100% in

• klik op het vinkje om op te slaan

Dit kan alleen als de verwachte hersteldatum in het verleden ligt, tenzij anders is ingesteld.

Een klant kan in de instelling aangeven of zij gebruik willen maken van de mogelijkheid om herstel in de toekomst in te voeren.

Via de instellingen / systeeminstellingen / basisinstelling kan een klant dit zelf aangeven.

Herstel melden in de toekomst

Via de instellingen / basisinstellingen is het mogelijk om aan te geven of er gebruik gemaakt wordt van herstel in de toekomst.

Met deze instelling is het mogelijk om een herstel in te voeren met een datum in de toekomst.

Bij de ziekmelding, neem hiervoor de regel waarin het 100% verwachte herstel staat.

Vink verwacht uit en voer een datum in.

Bevestig de wijziging met het vinkje rechts.

Als er een verwacht herstel en een definitief herstel samen ingevoerd wordt, dan komt er een foutmelding, omdat dit elkaar tegenspreekt.